Gündem Organ çetesi liderine 393 yıl hapis

Organ çetesi liderine 393 yıl hapis

Paylaş
Organ çetesi liderine 393 yıl hapis

Afyonkarahisar merkeze Kışlacık Köyü'nde, köylülerden 20 bin liraya aldıkları böbrekleri 50 bin liraya satıp organ ticareti yapan çete liderine 393 yıl hapis cezası istendi

28 Eylül 2009 tarihinde Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Eskişehir’de düzenlenen operasyonlarla organ ticareti yaptıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen emekli öğretmen M.G. ile ile birlikte gözaltına alınan H.Ö., M.Y., A.Ö., İ.G., A.Ö., ve H.İ.T., 2 Ekim 2009 günü tutuklandı.

Böbreklerini veren köylüler ile alan hastaların da bulunduğu 59 sanık hakkında Antalya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 96 sayfa tutan iddianamede ilginç detaylara yer verildi.

Böbreklerini satan köylülerle hastaların Etik Kurul'dan onay almaları için buluşup birbirlerini tanımaya çalıştıkları belirlendi.

Antalya'daki 2 hastanede yapılacak nakil için etik kurul onay süreci beklenirken, böbreğini satan ve satın alan sanıkların birbirleri hakkındaki tüm özel bilgileri paylaştıkları, sorulara doğru yanıt verebilmek için birbirlerinin oturdukları adresleri, aileleriyle ilgili bilgileri ezberledikleri ortaya çıktı.

Sanıkların 14 organ naklini gerçekleştirdiği, 6 nakil için de teşebbüste bulunduğu belirtilen idianamede, suç örgütü lideri olduğu bildirilen Antalya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden emekli öğretmen M.G.'nin hakkındaki suçlamalardan toplam 216 yıldan 393 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

Teslime TOSUN/ANTALYA (DHA)