Yaşam Organik ürünleri karıştırıp herkese şifa dağıtıyor...

Organik ürünleri karıştırıp herkese şifa dağıtıyor...

Paylaş
Organik ürünleri karıştırıp herkese şifa dağıtıyor...

Organik ürünleri karıştırıp herkese şifa dağıtıyor...


Türk bir baba ve İngiliz bir annenin çocuğu olan Jayda Uras, Cihangir’de kişiye özel organik ürünler, otlar, kremler, sabunlar yapılan bir doğal bir eczane işletse de aslında bir mimar. Island School of Design’dan mezun olan Jayda Uras, 6 yıl New York’ta mimar olarak çalışmış.
Ancak aklında hep bitkiler varmış. Bunun üzerine New York Healing School’a gitmiş ve Michale Scholes ve Debbie Freund’dan biyokimya ve aromaterapi dersleri almış. Aldığı eğitimin ardından Londra’ya giden Jayda Uras bu kez de Institute of Traditional Herbal Medicine and Aromatherapy’de okumuş.

Okurken de doğal tedavi danışmanı olarak çalışmış. Hala eğitimine devam ediyor, University of Wales’da yüksek lisans yapıyor. 2006 yılında da yolu İstanbul’la düşmüş.

Niye Türkiye’ye geldiğini sorunca şöyle diyor: “Belki kalbim burada. Bir de bildiklerimi paylaşmalıydım. Zaten paylaşılmayan bilgi kayıp ya, paylaşmak için İstanbul’a geldim. İstanbul’a ilk geldiğimde evde karışımlar yapıp ihtiyacı olanlara ulaşıyordum. Ama talep giderek artıyordu, ben daha çok insana ulaşmak istiyordum.

Bir yer açma fikri oluştu. Erkek arkadaşım Cihangir’de yaşıyordu. Bir gün bu dükkanın üzerinde ‘Kiralık’ tabelası gördüm. Baktım, mutfağı var, ürünlerimi burada yapabilirim dedim ve hemen kiraladım.” Adı ‘Vie en Rose’. Hayata toz pembe gözlüklerle bakmak anlamına geliyor. Jayda Uras da hayata pembe gözlüklere bakmaya çalışan bir genç hanım.

Dinamik, kıpır kıpır... Cihangir’deki dükkanında kişiye özel organik ürünler yapıyor, daha doğrusu pişiriyor. ‘Vie en Rose’da her şey yenilebilir. Jayda Uras burada yapılanları şöyle anlatıyor: ‘Yemediğimiz hiçbir şeyi cildimize süremeyiz’ diyor. Çünkü cildimiz canlı bir organ. Beslemek, bakmak gerekiyor. Her şeyi mevsiminde tüketmek gerekiyor.

Jayda Uras’ın amacı yardıma ihtiyacı olan herkese el uzatmak. Burada herkese yönelik sattığımız standart ürünlerimiz var. Onun dışında kişiye özel çalışıyoruz. Bazı müşteriler ‘Sizin şu kreminiz arkadaşımın akne problemini çözdü. Ben de ondan istiyorum” diye geliyor ama ben bu fikre hiç sıcak bakmıyorum.

Herkesin yaşam tarzı, hissettikleri farklı. Bu yüzden gelenleri karşıma oturtup uzun uzun konuşuyorum. Hayatını, yaşam tarzını, ne kadar yemek yediğini, ne kadar su içtiğini, ilaç kullandığını öğreniyorum. Önemli olan şu: O kişinin vücudunda ne oluyor da sivilceler, egzamalar çıkıyor, sedef hastalığı başlıyor.

Bunları detaylarıyla öğreniyor, ardından kişiye özel bir karışım yapıyorum. Ayrıca şunu da unutmamak lazım; aldığınız bir krem ya da yağ size bir ömür iyi gelecek diye bir kural yok. Ürünler mevsime göre değişiklik gösterir. Jayda Uras’ın ‘Vie en Rosa’da kullandığı tüm bitkiler organik ve sertifikalı. Bitkilerin bir kısmı Yalova’daki çiflikte yetişiyor, Türkiye’de olmayanlar yurt dışından getiriliyor.

Müşteri profili çok geniş. Tanıdığınız hemen herkes Jayda Uras’ın müşterisi. Jayda Uras bir de güllerle kremler ve karışımlar yapıyor. Gül onun hayatında çok özel bir yere sahip. Jayda Uras güllerdeki şifayı şöyle anlatıyor: Gülleri Isparta’dan alıyorum. Isparta’nın iklimi gül yetiştirmeye çok müsait. Gülleri getirtip ürünlerimi hazırlıyorum.

Gül, Osmanlı zamanında tedavi ve şifa için hazırlanan bitkisel karışımlarda mutlaka bulunurmuş. Yaşlanmayı geciktirdiği, cilt hücrelerini yeniden yapılandırdığı, kırışıkların oluşmasını geciktirdiği için çok faydalı. Ayrıca yaralı doku, problemli ve hassas ciltlerde de kurtarıcı. Gül her zaman çok popüler.

Anti- aging konusunda herkesin bildiği markaların ürünlerinin içinde de gül var. Ama bitkiler canlıdır, içine ne kadar kimyasal koyarsanız enerjisi ölür, fayda sağlamaz. 34 yaşındaki Jayda Uras kendi için de özel karışımlar yapıyor ve başka hiç şey kullanmıyor. Vie en Rosa’da yüz kremleri, deodarantlar, köpürmeyen, sağlıklı el sabunları, bitkisel yağlar, özel çay karışımları bulunuyor. Ayrıca hamamlar da Jayda Uras’ın vazgeçilmezi.

Vücudun ve ruhun temizlendiği, bitkisel ürünlerle beslendiği yer olarak büyük önem veriyor. Bodrum’da Maça Kızı’nda hamam ve tedavi merkezi var. Bodrum’da da mutfağı olan Jayda Uras oradaki müşteriler için de kişiye özel ürünler yapıyor.

Vie en Rosa’ya mutlaka uğrayın, sorunlarınızı çözecek, cildinizi güzelleştirecek bir ürün bulursunuz. Vie en Rose’de en pahalı ürün 75 TL. Ayrıca Jayda Hanım, aromaterapi ile ilgili kurslar da veriyor. Geçtiğimiz günlerde 6 hafta süren bir çalışma yapılmış ve sağlığına önem veren pek çok kişi bu eğitime katılmış. (www.vienrose.com)

HABER: ÖZGÜR KÖYLÜ
okoylu@posta.com.tr

3

Haberin Devamı