Ekonomi Organize yatırıma bedava arsa

Organize yatırıma bedava arsa

Paylaş
Organize yatırıma bedava arsa

Hükümet, organize sanayi bölgelerine yatırıma bedelsiz arsa uygulamasını uzatıyor

İlleri bakanlar belirleyecek

Haberin Devamı

Hükümet krizin ardından yatırımı canlandırmak için şubatta süresi dolan organize sanayi bölgelerine (OSB) yatırım yapana bedava arsa uygulamasının süresini uzatıyor.

Uygulamanın 6 yıl daha uzatılması bekleniyor. Bedelsiz arsa verilecek illeri Bakanlar Kurulu belirleyecek. Sanayi Bakanlığı süreyi uzatmak için önümüzdeki hafta Meclis’te görüşülecek torba yasa tasarısına bir madde ekleyecek.

6 bin 358 yatırımcı istedi

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, “6 Şubat 2004’te çıkan yasanın süresi 6 Şubat 2010’da bitmişti. Bu süre içinde 54 ildeki 115 OSB’de 6 bin 358 yatırımcı, bizden bedelsiz arsa istedi.

Bunlardan 2 bin 660’ı yatırımcılara bedelsiz olarak verildi. Tahsis edilen parsellerden 580’inde inşaata başlandı. 1126 adet parselde de üretime geçildi. 953 adet bedava tahsis yapılan parsel de proje aşamasında” dedi.

Haberin Devamı

66 bin kişiye iş fırsatı

Arsa tahsisiyle üretime geçen 1126 işletmede 50 bin istihdam sağlandığını belirten Nihat Ergün, tüm tahsisler üretime geçtiğinde 66 bin ilave istihdam sağlanacağını kaydetti.

Nihat Ergün, “OSB ve küçük sanayi siteleri (KSS) sanayileşmede önemli. KSS’lerde altyapının tamamını, dükkanların yüzde 70’ini kredilendiriyoruz. Bu krediler yüzde 1-6 faizle 2 yılı ödemesiz 11-15 yıl vadeli” diye konuştu.

Sanayi siteleri destekleniyor

Bunun esnaf ve sanatkarın işyeri sahibi olabilmesi için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Nihat Ergün şöyle dedi: “Aynı destekler OSB’ler için de geçerli. Yine OSB’ler için de kalkınmışlık düzeyine göre yüzde 1-6 faizle altyapı kredisi veriliyor. Kalkınmada öncelikli ildeki OSB’lere kamulaştırılma kredisi de açılıyor. Bu krediler bölgelere göre 2 ile 5 yıl ödemesiz 15 yıl vadeli.”