Sağlık Organları dışarda doğan Elif bebek iyileşti

Organları dışarda doğan Elif bebek iyileşti

Paylaş
Organları dışarda doğan Elif bebek iyileşti

Konya'da anne karnında karın duvarı kapanmadığından karnı açık şekilde dünyaya gelen Elif bebeğin, dışarıda kalan safra kesesi, bağırsakları ile midesi başarılı şekilde yerine yerleştirildi

Anne karnında karın duvarı kapanmayan Elif İnançlı bebek, 36 haftalıkken 2 kilogram ağırlığında ve karnı açık şekilde dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Elif bebeğin safra kesesi, ince ve kalın bağırsağı ile midesinin de karnı açık olduğundan dışarıda olduğu belirlendi. Hemen müdahale edilmediğinde yaşamını yitirecek olan bebeğe, Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde doğduğu gün yapılan başarılı operasyonla dışarıda kalan organları yerine yerleştirildi.

Karın bölgesindeki cildi geçici olarak kapatılan Elif bebek, karnı yeteri hacme ulaştığında ikinci kez operasyon geçirecek.

Şu anda 1 aylık olan bebek, yapılacak ameliyatla tamamen normal görünümüne kavuşacak. -Karnı, şimdilik cildiyle kapatıldı- Hastanenin Çocuk Cerrahı Prof. Dr. Selçuk Yücesan, Elif bebeğin anne karnında karın duvarı kapanmadığı için hayati tehlikesinin doğduğu gün başladığını söyledi.

Haberin Devamı

ORGANLARI KESEYE YERLEŞTİRDİLER

Bebeğin safra kesesi, ince ve kalın bağırsakları ile midesi dışarıda kaldığı için hemen müdahale edildiğini belirten Yücesan, şunları kaydetti: "Hastanemizin çocuk cerrahlarından İshak Akıllıoğlu ile birlikte bebeğin dışarıda kalan organlarını yerine yerleştirmeye çalıştık. Çünkü organlarda ısı kaybı olur ya da enfeksiyon kaparsa bebeği kaybedebilirdik. Organların tamamını naylon keseye yerleştirdik. Bu yerleştirme ilk gün oldu. Sonra bebeğin karnı küçük olduğu için biraz büyümesini bekledik. Organların içinde bulunduğu keseyi karına yerleştirdik. Küçük olan karnı kapatamadık. Biz de burayı bebeğin cildiyle kapattık. Karın hacmi genişlediğinde ikinci bir operasyonla bebeği tamamen normal görünümüne kavuşturacağız." Yücesan, bebeğin ağızdan beslenmeye başladığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

AA