Sağlık Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu

Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu

Paylaş
Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu

Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen 65 yaşındaki Abdullah Aydın, iki böbrek ve karaciğeriyle nakil bekleyen üç hastaya hayat oldu

Çanakkale Çan ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Abdullah Aydın’ın, Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altındayken beyin ölümü gerçekleşti. Hayattayken organ bağışında bulunan Aydın’ın vasiyeti ailesi tarafından yerine getirildi.

Temiz kalpli, vicdanlı, iyilik yapan ve herkes tarafından sevilen sayılan biri olarak gösterilen Aydın’ın iki böbreği ve karaciğeri, nakil bekleyen üç hastanın yaşama tutunmaları için umut oldu.


Abdullah Aydın


BAŞARILI ŞEKİLDE NAKLEDİLDİ


Yaklaşık 20 yıl önce tedavi için gittiği İstanbul’da organ bekleyen hastaları görerek onlar için bir şeyler yapmak isteyip organ bağışında bulunduğu öğrenilen Abdullah Aydın’ın, iki böbrek ve karaciğeri Bursa Özel Acıbadem Hastanesi’ndeki üç kişiye başarılı bir şekilde nakledildi.

Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, merhum Abdullah Aydın’ın sağlığında aldığı organ bağışı kararını yerine getiren aile bireylerine teşekkür etti.

Haberin Devamı