Sabanur Kıraç Orgazm hakkında bilmediğiniz 10 gerçek
HABERİ PAYLAŞ

Orgazm hakkında bilmediğiniz 10 gerçek

Haberin Devamı

Orgazm olmak, doruğa ulaşmak, zevkten çalgına dönmek, zirvede bırakmak, rahatlamak, doyum ya da boşalmak... Hangi kelimeyi ya da tasviri seçerseniz seçin bahsi geçen zevk, uluslar ve cinsiyetler arası bir keyif. Kimileri kadınla erkeği, seksi ya da sevişmeyi bile aynı cümlede kullanmaktan korksa da insanın doğası ve tarihinde olan fizyolojik bir kavram orgazm. Başarılı ve keyifli her sevişmenin sonunda en az bir kez olması gereken bir eylem. En aklı başındaki insanın bile aklını başından alan bir zevk. İnsanların konuşmaktan korktuğu ve utandığı ama yaşamaktan büyük keyif aldığı bu eylem hakkında bilinmeyenleri (ya da az bilinenleri) sizin için derledim...

1- Kadınlar neden orgazm taklidi yapıyor?
Kadınların yüzde 80’i her iki sevişmeden birinde orgazm taklidi yapıyor. Numaracı kadınların çoğu bunu sevgililerinin duygularını düşündüğü ve onlara kendilerini iyi hissettirmek istedikleri için yapıyor. Kadının orgazm olma fikri erkeği heyecanlandırıyor, mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bu durum da onların bitiş noktasına gelmesini hızlandırıyor. Bazı kadınlar da sırf bu yüzden yani süreç hızlansın ve sevişme bir an önce bitsin diye taklit yapıyor. Bazılarıysa orgazmın ne olduğunu bile bilmiyor, sırf sevgilileri onlarda bir şeyin eksik olduğunu düşünmesin diye “olmuş gibi” yapıyorlar! Ha bu arada sadece kadınlar değil erkekler de orgazm taklidi yapıyor. Araştırmalar özellikle boşanmış erkeklerin üçte birinin yakınlık kurmaktan korktuğu için numara yaptığını gösteriyor.




2- Erkekler taklit yapan kadını anladığını sanıyor!
Erkeklerin yüzde 59’u orgazm taklidi yapan birini anlayabileceğini iddia ediyor. Ama realitede hiçbir erkek sevgilisini tatmin edemediğini kabullenmek istemiyor. Üç erkekten biri her sevişmede sevgililerini doruğa ulaştırdıklarına inanıyor. Halbuki her beş kadından biri hayatı boyunca hiç orgazm olmuyor (yani olabilecekken olamıyor, kısacası doğru notayı çalamıyor.) Ve ne yazık ki her 10 kadından biriyse istese de, uğraşsa da orgazm olamıyor. Şimdi matematiği siz yapın. Erkekler hem “Numara yapsaydı anlardım” diyor hem de sevgililerini sürekli doruğa ulaştırdıklarına inanıyorlar. Öte yandan her beş kadından dördü taklit yapıyor, biriyse hiç orgazm olmuyor. Demek ki erkekler ne taklitçiyi anlamakta ne de kadınları tatmin etmekte zannettikleri kadar başarılı olamıyor!



3- Orgazm için ne kadar süre gerekiyor?
Ortalama bir erkeğin orgazm olmak için iki ile 10 dakika arasında zamana ihtiyacı var. Ortalama bir kadın içinse bu süre mastürbasyonda dört, cinsel ilişkide 20 dakika olarak artmakta. Yani çoğu zaman kadın havaya girene kadar erkek çoktan işini halletmiş oluyor. Demek ki sadece dışarı çıkmak için hazırlanırken değil doruğa ulaşmak için hazırlanırken de kadınların işi daha uzun sürüyor! Hayatta hep bir şeyler için geç kaldığını hisseden kadınlara hak vermek gerekiyor!



4- Orgazm ne kadar sürüyor?
Kadınların orgazmı altı ile 10 saniye arasında sürebilirken erkeklerinki dört ile beş saniye arasında sürüyor. Üstelik çoklu orgazm da bir efsane değil. Özellikle kadınlar ardı ardına bu zevki tadabiliyor. Bu konuda rekoru elinde William Hartman ve Marilyn Fithian çifti tutuyor. Onlar bir saatte 134 orgazmı yaşayarak rekorlar kitabına geçmiş. Bu her iki dakikada bir doruğa ulaşmak demek. Pek çok kadın orgazmın O’sundan haberdar olmadan ölürken bu durum kulağa baya büyük bir adaletsizlik olarak yansıyor tabii!



5- Orgazm sırasında acı mı çekiliyor?
Orgazm ve ağrı beynin benzer yerlerini uyarıyor. Bu yüzden pek çok insan orgazm olurken acı çekiyor gibi görünüyor. Ayrıca orgazm süresince insan istese de acı çekmiyor, acıyı hissetmiyor. Yani beyin ışıkları kapatıyor ve disko moduna geçiyor. Tabii bu modun kadınlarda 6-10 erkeklerdeyse 4-5 saniye sürmesi pek fazla ümitlenmemeniz gerektiğini gösteriyor.



6- Orgazm zayıflatır mı?
Tek başına orgazm sadece üç kalori yakmanızı sağlıyor. Yani asıl kalori orgazma kadar olan ön sevişmede yakılıyor. Yani düzenli seksin, düzenli spor yapmak gibi olduğunu yazanlara inanmak istiyorsanız işin hakkını vereceksiniz. İşin kolayına ve kısasına kaçmayacaksınız!


7- Orgazm’ı kim uydurmuş/icat etmiş?
Orgazm kelimesinin kökü Yunancadaki Orgasmos kelimesinden geliyor. Orgasmos ise yükselmek, heyecanlanmak anlamını taşıyor. TDK’ya göre orgazm ise “Cinsel uyarım ve zevkin en yüksek noktası, doyum” anlamına geliyor ve Fransızcadaki “Orgasme” kelimesinden geliyor. Hazır tarihten bahsetmişken bir de vibratörlerin tarihiyle ilgili ilginç bir bilgi vereyim. Orgazm etkisini arttırmak için kullanılan elektrikli vibratörler, elektrikli süpürgelerden 9, elektrikli ütüden 10 yıl önce icat edilmiş. Yani kadınlar elektrikli süpürge ve ütüyü kullanmadan yıllar önce elektrik faturasını kendi zevkleri için şişirmiş!



8- İnsan orgazm olduktan sonra neden uyumak istiyor?
Orgazm sırasında vücut yüksek oranda prolactin salgılıyor. Bu da vücuda bir rehavet çökmesine ve insanın kendini yorgun hissetmesine neden oluyor. Anlayacağınız seviştikten hemen sonra uyumak istemenin ya da uyuya kalmanın altında “hödüklük” ya da romantizmi kaybetme değil, prolactin etkisi yatıyor...



9- Bir kadın gerçekten de doğum yaparken orgazm olabilir mi?

Evet bazı kadınlar doğum sırasında bile orgazm olabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün kadın ve çocuk sağlığı bölümünün eski başkanı Dr. Marsden Wagner bir elin parmakları kadar insanın bu şansa eriştiğini gördüğünü söylüyor. Ama başka bir doğum uzmanı Debra Pascali-Bonaro yüzlerce bu deneyimi yaşamış kadınla tanıştığını anlatmış. Hatta bazılarının çoklu orgazm olduğunu bile eklemiş. Allah herkese doğum yaparken acı çekmek yerine orgazm olmayı nasip etseydi büyük bir nüfus patlaması yaşanırdı zaten.



10- Kaç yaşına kadar orgazm olunabiliyor?
Orgazmın yaşı yok. 90 yaşının üzerindeki kadınlar ve erkekler dahi hala orgazm olabildiği gibi kadınların yüzde 80’i, 50 yaşından sonraki orgazmlarının daha etkili olduğunu söylüyor. Yani yaş kaç olursa olsun iş de bitmiyor zevk de ama hepsinden önemlisi ümit de!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder