Siyaset Orgeneral Berk ifade için İstanbul'a gitmeyecek
Paylaş
Orgeneral Berk ifade için İstanbul'a gitmeyecek

Orgeneral Berk ifade için İstanbul'a gitmeyecek

Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila Komutan'ın İstanbul'a ifadeye gitmeyeceğini söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan 'Medya mahallesi' programına katılan Milliyet gazeesi yazarı Fikret Bila'nın aldığı bilgilere göre 'Genelkurmay Başkanı dosyaların İstanbul'a gitme kararına itiraz edecek bunun nedeni ise askeri bölümde olan kişiler askeri savcıda sorgulanabilir kararı. Dolayısıyla bu itiraz sonuçlanıncaya kadar Erzincan’daki 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ne İstanbul'da ne Erzurum'da sivil savcılara ifade vermeyecek.

DOSYALAR İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Daha önce iki kez ifadeye çağrılan Erzincan’daki 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in dosyası İstanbul’a gönderildi. Berk’i gerektiği taktirde Ergenekon savcıları sorgulayacak.

HSYK tarafından yetkileri elinden alınan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Ergenekon soruşturması kapsamında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’i daha önce iki kez ifadeye çağırmıştı.

3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e 26 Şubat'a kadar süre verilmişti.

Şanal, yetkileri alınmadan önce Erzincan’daki soruşturma dosyasını İstanbul’a göndermişti.

DOSYALAR ADETA KAÇIRILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkındaki soruşturma dosyasının İstanbul'a geldiğini açıkladı. Cihaner'in avukatları, "Dosya adeta kaçırıldı" dedi.

Engin, Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'nda basın mensuplarının Cihaner'in dosyasının İstanbul'a ulaşıp ulaşmadığı konusundaki soruları üzerine, "Dosya dün akşam geldi. Sabah, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Turan Çolakkadı ve Olcay Seçkin ile görüştüm. Onlar bir savcı görevlendirecek. Dosyaları tetkik edecekler ve bir karar verecekler. O karardan sonra ayrıca açıklama yaparız" dedi.

Engin, aceleye gerek olmadığını, dosyaya bakacak savcının hafta içi belli olacağını belirtti.

HSYK tarafından özel yetkisi alınan savcı Osman Şanal, dosyayı özel bir kurye ile İstanbul'a göndermişti.

Erzurum'da iki kez ifadeye çağrılan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk hakkında hazırlanan 'şüpheli' dosyası da İstanbul'a yollandı. Berk'in ifadesi İstanbul'da alınabilir.

Avukat Kazan: "Adeta kaçırıldı"

İlhan Cihaner'in avukatlarından Turgut Kazan, "Dosya İstanbul'a gönderilmemiştir. Yetkileri elinden alınan cumhuriyet savcısı Osman Şanal tarafından adeta kaçırılmıştır" dedi. Kazan, dosyanın İstanbul'a gönderildiğini Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekilinden öğrendiklerini söyledi.

Avukat Uzun: "Bizi kandırdılar"

İlhan Cihaner'in avukatlarından Baki Uzun, "Dava dosyasının dün İstanbul'a gönderildiğini resmi olarak öğrenmiş durumdayız. Şu ana kadar hukukun nasıl işlediğini biz de bilmiyoruz" derken, "Başbakan'ın kendi kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından talimatla yapılmış bir işlem olduğunu düşünüyoruz. Dün, tahliye talebinde bulunmak üzere dilekçemizi Erzurum'a yeni atanan özel yetkili başsavcı vekiline sunmuştuk. Kendisinin de dosyaların İstanbul'a gönderildiğinden haberi olmadığı için dosyaları inceleyeceğini söylemişti, fakat başsavcı vekili de yeni atanan savcılar da biz avukatlar da kandırıldık" dedi.

Uzun, dava dosyasının İstanbul'a gönderilmesi nedeniyle dün Erzurum özel yetkili başsavcı vekiline verdikleri Cihaner'in tahliye talebi dilekçesinin İstanbul'a gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

(Milliyet)

3

Haberin Devamı