Gündem Örgütsel nikah sonrası eylem

Örgütsel nikah sonrası eylem

Paylaş
Örgütsel nikah sonrası eylem

Adana'da, El Kaide terör örgütüne yönelik düzenlenen ve 20 şüphelinin gözaltına alınmasıyla ilgili operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı

Örgütün Adana yapılanması içinde bulunan şüphelilerin, internet üzerinden dini duyguları sömürerek, kızları evlenme vaadiyle kandırdıkları, kendi aralarında oluşturdukları sahte imamlar aracılığıyla 'örgütsel nikah' kıyıp, eylem yapmaya gönderdikleri belirlendi.

Evlerindeki aramalarda geçen malzemeler arasında 2 samuray kılıcı ile bomba düzenekleri dikkat çekti. Operasyon kapsamında, El Kaide'nin 'Türkiye Emiri' diye adlandırılan ve Ankara'da eylem hazırlığında olduğu tespit edilen E.A., yardımsısı F.G. ile C.Y. de yakalanıp gözaltına alındı.

Çukurova bölgesinden sorumlu 20 El Kaide üyesinin sorgusu ise Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ederken, evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler bugün basın mensuplarına gösterildi.

Genç kızlarla kendi aralarında oluşturdukları sahte imam ve din görevlileriyle 'örgütsel nikah' kıyıp, evlendikleri belirlenen şüphelilerin, daha sonra bu kızları, 'cihat elemanı' olarak yetiştirip, hazırladıkları sahte kimlik ve pasaportlarla başta Afganistan olmak üzere Çeçenistan, Irak, İran gibi çatışma bölgelerine göndererek eylem yapmalarını sağladıkları anlaşıldı.

Bu arada Adana'da yakalananlar arasında El Kaide'nin askeri kanat üyelerinin de bulunduğu bildirildi. Şüphelilerin tabanca, çok sayıda mermi, fişek, sallama zırh, örgütsel dokümanların bulunduğu hard diskler, bilgisayar kasaları, dini kitaplar, bir örgüt üyesinin Afganistan'da uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı, CD ve sözde flamaların bulunduğu malzemeler arasındaki 2 samuray kılıcı ile saniyeli fitil ile hazırlanan bomba düzeneği dikkat çekti.

20 kişi, yarın adliyeye sevk edilecek.

Tahsin ÜLKER-Ahmet ÖZMEN/ADANA (DHA)