Gündem 'Örgütün adı: GTTO'

'Örgütün adı: GTTO'

Paylaş
'Örgütün adı: GTTO'

Erzincan'daki silahlı terör örgütü davasının tutuklu sanığı Başsavcı İlhan Cihaner savunmasında, “Ortada bir örgüt var. Bunun adı GTTÖ, yani Gizli Tanık Terör Örgütü'dür” dedi

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner 2007’de ‘İsmailağa’ ve ‘Fethullah Gülen’ cemaatlerine yönelik soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaya el koyan Erzurum Özel Yetkili Savcılığı, Albay Dursun Çiçek’in hazırladığı belirtilen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın Erzincan’da uygulamaya konulduğu gerekçesiyle dava açmış, Cihaner ile bazı askerler tutuklanmıştı. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında olduğu 14 sanığın yargılandığı davanın 2’nci duruşması yapıldı. Başsavcı Cihaner, mahkemenin yetkisi olmadığı gerekçesiyle önce savunma yapmak istemedi, ardından kamuoyunda kesin suçlu olarak algılanmaması için savunma yapacağını belirtti.

Haberin Devamı

TİTREK HAMSİ ÖRGÜTÜ

Cihaner şunları söyledi: “12 Eylül sürecinde bir uçak kaçırma olayıyla ilgili pek çok aydın gözaltına alındı. Bu kişilerden birinden zorla örgüt ismi söylemesi istendi. O da THÖ ismini verdi. Karadenizli’ydi. Örgütün ismi de ‘Titrek Hamsi Örgütü’ydü. Sonuçta tüm şüpheliler serbest bırakıldı. Bu trajikomik bir anı. Burada da bir örgüt var. Ama bu örgütün adı GTTÖ, yani Gizli Tanık Terör Örgütü’dür.” Cihaner, davada lehlerine olan hiçbir delil toplanmadığını ifade ederek, “Ülkenin yararına bir örgüt kursam bunu, yaptırımı ne olursa olsun söylerim. Hele hele benim yaptığım işler nedeniyle aylardır tutuklu olan insanlar varsa rahatlıkla söylerim” dedi.

'BU BİR ENGİZİSYON MAHKEMESİ'

Haberin Devamı

Esasa yönelik savunma yapmayacağını ve sorulara yanıt vermeyeceğini belirten Cihaner “Ben Gülen cemaati soruşturmasını, plansız terör örgütü iddiasıyla yürüttüm. Ama buradaki savcılar soruşturmayı dosyaya dahil etmekle Gülen ve İsmail Ağa cemaatlerine silahlı terör örgütü demiş oldu” diye konuştu. ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’na da değinen Cihaner şöyle devam etti: “Dursun Çiçek’in Erzincan’a geldiğine dair gizli tanık ifadeleri dışında tek delil yok. 2009’da hazırlanmış bir plan, 2007’nin ortasında nasıl hayata geçirilir. Burada bir mantık hatası var. Ben bu soruşturmayı tek sözcükle, ‘cinnet’ olarak tanımlıyorum. Bu bir engisizyondur.”