Magazin Orhan Gencebay: 'Evet' oyu vereceğimi söylemedim

Orhan Gencebay: 'Evet' oyu vereceğimi söylemedim

Paylaş
Orhan Gencebay: 'Evet' oyu vereceğimi söylemedim

Orhan Gencebay: 'Evet' oyu vereceğimi söylemedim

Şeker Bayramı tatili için KKTC’ye giden Orhan Gencebay, Atatürk Havalimanı’nda oy kullanmak istedi. Ancak sandık görevlisi Orhan Gencebay'a ikametgahı Türkiye’de olduğu için oy kullanamayacağını söyledi. Orhan Gencebay, “Bilmiyorduk. Burada kullanabileceğimizi sandık. Maalesef kullanamıyormuşuz. Biz de Pazar günü gelip oyumuzu kullanacağız” dedi.

Haberin Devamı

OYUNU DÖNÜŞTE KULLANACAK

Eşi Sevim Emre ve arkadaşları ile Ramazan bayramı tatilini geçirmek için Kıbrıs’a giden sanatçı Orhan Gencebay, Atatürk Havalimanı’nda pasaport işlemlerinin ardından referandum için kurulan sandıkların bulunduğu bölgeye geldi. Burada seçmen kartını çıkaran Orhan Gencebay oy kullanmak için hazırlanırken görevli, burada kurulan sandıklarda ikametgahı yurt dışında olanların oy kullanabildiğini bildirdi. Sandık görevlisi, ikametgahı Türkiye’de bulunduğu için Orhan Gencebay'ın oy kullanamayacağını söyledi. 12 Eylül’de oy kullanmak için Türkiye’ye döneceklerini söyleyen Orhan Gencebay, “Bilmiyorduk. Burada kullanabileceğimizi sandık, maalesef kullanamıyormuşuz” dedi.

Bir gazetecinin “Oy kullanmak için mi Pazar günü döneceksiniz, yoksa programınız zaten öyle miydi?” sorusu üzerine Orhan Gencebay, “Pazar günüydü. Pazar günü sabah uçağıyla dönecektik, belki giderken burada kullanabiliriz diye düşündük ama kullanamadık” diye konuştu.

Haberin Devamı

OYUMU SÖYLEMEDİM

Basında, referandumda “evet” oyu vereceği haberlerini ve bu konuda bazı eleştiriler yer aldığının hatırlatılması üzerine de Orhan Gencebay, “Ben 'Referandumda evet ya da hayır oyu vereceğim' diye bir şey söylemedim. Oyumu neden söylemedim. Çünkü insanlarımızın özgür iradesine müdahale etmek istemediğim için insanlara saygımdan dolayı 'söylemeyeyim' dedim. Tabii benim de bir oyum var. O da bana ait. Söylemek istemedim. Ama iftarlara katıldık. Elhamdülillah Müslümanız. İftarlara katılırız. Çünkü dostlar çağırıyor, sevdiğimiz insanlar çağırıyor. Ayrıca iftara davetlere de icabet gerekebilir. Mümkün olduğunca da bunu yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.

Orhan Gencebay, bazı ulusal gazetelerde “Şakşakçılığın Fotoromanı” başlığı ile manşetten verilen haberlere de üzüldüğünü kaydederek “Bu bizi son derece üzdü. Yani bunu düzeltmeleri lazım. Son derece yanlış. O şekilde yazı yazılmaz. Kendi bildiklerine göre, kendi kafalarına göre yazmışlar. Onların dediği gibi katiyen değil” dedi.

Bunun üzerine bir gazeteci de “Referandumda 'evet' oyu vereceğiniz haberleri yanlış mı?” diye sordu. Orhan Gencebay da “Ben 'evet' veya 'hayır' diye birşey söylemek istemiyorum. Çünkü halkımızın iradesine baskı, etki yaparım diye. Benim bir oyum var tabii kullanacağım. Ben saygılıyım. Bunu söylememeyi tercih ediyorum açıkçası. O gazetede yer alan ifade son derece yanlış, böyle yapmaması lazımdı” diye cevap verdi.

Murat ÇAKIR-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı