Yaşam Orkideniz çiçek açmıyorsa işi uzmanından öğrenin

Orkideniz çiçek açmıyorsa işi uzmanından öğrenin

Paylaş
Orkideniz çiçek açmıyorsa işi uzmanından öğrenin

Orkide tutkunlarının en büyük problemlerinden biri çiçekleri döküldüğünde yeniden can bulmasıdır. Eğer siz de orkidenizin çiçeksiz kaldığını düşünüyor ve bir türlü onu canlandıracak bir yöntem bulamadıysanız bu haber sizin için! İşte işin uzmanından orkidenize çiçek açtıracak yöntem…

Orkide eve güzellik katar. Kadınların da en sevdiği çiçeklerdendir. Ancak orkidelerin çiçeklerini uzun süreliğine hayatta tutmak imkansızdır. Ne kadar uğraşsanız da bir süre sonra solar giderler.

Evinizde orkide varsa ve bir türlü çiçek açmıyorsa ya da çabuk soluyorsa vereceğimiz tüyoyu dikkate alın.

İnsanlar, orkideleri çiçek açmayınca orkidenin ömrünü tamamladığını düşünür. Halbuki orkideler oldukça savaşçıdırlar. 34 yaşındaki Helen, İsveç gazetesi Expressen’e “Orkidelerimle başa çıkamıyordum. İki yıl geçmesine rağmen çiçeklenmediler. Sonra aklıma okuduğum bir şey geldi. Çiçeklenmeyen orkidelerin topraktan tamamen temizlendikten sonra saydam vazoya sadece su ile koyulması gerektiği yazıyordu” dedi.
Helen o yazıyı tekrardan buldu ve güzelce okudu.



“Orkidelerimin köklerini topraktan tamamen arındırdım. Saydam bir vazonun içine koydum. Vazonun içinde sadece su vardı. İki gün içinde çiçeklenmeye başladılar!” dedi.

Çiçeklenen orkideleri ise farklı vazolara aynı yöntemle koymuş.

“Artık sürekli çiçek açıyorlar. İyi ki bu yöntemi denemişim. Toprakla uğraşmama da gerek kalmadı. Suyun rengi değişince, sularını değiştiriyorum. Haftada bir yapıyorum bunu” dedi.


Haberin Devamı