Gündem Orman yangınlarına dikkat!

Orman yangınlarına dikkat!

Paylaş
Orman yangınlarına dikkat!

Manisa Orman İşletme Müdürü Tuncay Can, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte orman yangınlarına dikkat çekti

Bu yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarının çok sıcak geçeceğini belirten İşletme Müdürü Can, Manisa Orman İşletme Müdürlüğü’nün orman yangınları konusunda hazıklıklı olduğunu vurgularken, "Şu anda 50 su tankerimiz var. Ay sonu itibariyle 15 ek su tankeri daha gelecek" dedi.

Yaz aylarının korkulu rüyası olan orman yangınlarını en az zararla atlatılması için Manisa Orman İşletme Müdürü Tuncay Can uyarılarda bulundu. Yangın sırasında gelen ihbarların son derece önemli olduğunu belirten İşletme Müdürü Tuncay Can, Manisalılar’ın orman yangını konusundaki duyarlılığının artığını söyledi.

Yangın söndürmeye orman köylerinde oturanların da katılmasının sevindirici olduğunu söyleyen Can, şöyle devam etti: "Yangın olması durumunda biz ya da jandarma vatandaşları toplayıp yardıma götürürdük.

Şimdi her hangi bir çağrıya gerek kalmadan vatandaşlarımız kendi isteğiyle yangına müdahale ediyor. Bu durum bizim de işimizi büyük oranda kolaylaştırıyor. Böylece yangın büyümeden kontrol altına alınabiliyor.

Yangınlara müdahalede su tankerleri büyük önem taşıyor. Geçen yıl 253 yangın ihbarı aldık. Bunun sadece 34’ü ciddi anlamda orman yangınına dönüştü.

Bu yangınlara su tankerleriyle müdahale ettik. Şu anda elimizde 50 su tankeri mevcut. Ay sonuna kadar 14 su tankeri daha ilave edeceğiz. Su tankerlerini riskli bölgelerde bekletiyoruz. Böylece yangınlara anında müdahale şansımız oluyor."

177'Yİ ARAYIN

Temmuz ve Ağustos ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde olacağını kaydeden Can, şöyle devam etti: "Temmuz ve Ağustos ayında çok sıcak günler geçireceğiz.

Bunun için ormanda çıkabilecek küçük bir kıvılcım büyük yangınlara sebep olabilir. Ormanda piknik yapılması yasak olmasına rağmen kimi vatandaşlarımız bu yasağı dinlemiyor. Ancak en azından piknik yaptıklarında ateş yakmasınlar veya cam şişe bırakmasınlar.

Çünkü cam şişeler de güneş ışığında mercek görevi görerek otların tutuşmasına neden oluyor. Vatandaşlarımız ormanda küçük bir yangın bile görünce hemen ’177 Orman Yangın’ ihbar hattını arasınlar."

İlker KILIÇASLAN/DHA