Yaşam Ormandaki kuşlar "ev"leniyor

Ormandaki kuşlar "ev"leniyor

Paylaş
Ormandaki kuşlar "ev"leniyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü işçilerince yapılan 4 bin kuş yuvası, ağaçlara asılmak üzere köy muhtarlarına dağıtıldı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü işçilerince yapılan 4 bin kuş yuvası, Gülnar ve Aydıncık ilçelerindeki ağaçlara asılmak üzere köy muhtarlıklarına dağıtıldı.

Haberin Devamı

Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü, kuş yuvalarının dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, tarım ve gıda ürünlerindeki organik çalışmaların artık ormancılıkta da görüldüğünü belirterek, dağıtımı yapılacak kuş yuvalarının orman zararlılarıyla mücadelede önemli olduğunu söyledi.

Bu mücadelenin çevreye, doğaya zarar vermeyen ve ormanları koruyan bir mücadele yöntemi olduğunu ifade eden Körükçü, "Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder ve başarılar dilerim" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer de, dağıtılacak 4 bin kuş yuvasının orman işçileri tarafından yapıldığını dile getirerek, "İşçilerimiz yangın olduğunda yangına koştular, yangın olmadığı zamanlarda bu yuvaları yaptılar. Orman teşkilatımız, son 9 yılda Türkiye genelinde Marmara bölgesi büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırmıştır.

Haberin Devamı

Orman varlığını yüzde 26'lardan yüzde 28'lere çıkartmıştır. Şu an itibariyle 2 milyon 4 yüz bin hektar alanı sıfırdan ağaçlandırmak suretiyle, dünyada yüzölçümüne orantısal anlamda en çok ağaçlandırma yapan dünya birincisi ülke konumuna geldik" diye konuştu.

ORMANLARA GİRMEK YASAK

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün de 4 yıldır ağaçlandırmada Türkiye şampiyonu olduğuna dikkati çeken Acer, şunları kaydetti: "Bu çalışmalarda karşımıza çıkan en büyük sorun ağaçlandırma yapacağımız yerlerde yörüklerin ve hayvancıların direnciyle karşılaşmamızdır.

Orman Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı otlatma yönetmeliğiyle de bundan sonra 'ormanlara girmek yasak' anlayışından uzaklaşıp, hayvancılığın ormanlarda da yapılmasını sağlayan ilk otlatma planını ilan ettik.

Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları doğrultusunda, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçmekteyiz. Bizler ormanları artık milletimizin emrine açmaya başladık, milletimizin faydalanabileceği hale getirmeye başladık." Konuşmaların ardından kuş yuvaları, ormanlık bölgedeki ağaçlara asılmak üzere muhtarlara teslim edildi.

Törene, belediye başkanları, şube müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, köy muhtarları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Haberin Devamı