Gündem Ormanı büyüteçle kül ettiler!

Ormanı büyüteçle kül ettiler!

Paylaş
Ormanı büyüteçle kül ettiler!

Ormanı büyüteçle kül ettiler!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde çocukların büyüteç ile oyun oynarken kuru otların tutuşması sonucu çıktığı iddia edilen yangında, 4 dönümlük çam ormanı kül oldu. Yangın, bugün saat 18.00 sıralarında ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki bir Aktur Tatil Sitesi yakınlarındaki Bayrak Tepesi'nde çıktı.

Haberin Devamı

Yükselen duman ve alevleri gören çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine Datça Orman İşletme Şefliği ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen 5 arozöz yangına müdahale etti.

Tepenin yüksek olması nedeniyle ekipler, müdahale sırasında zor anlar yaşadı, müdahalede yetersiz kaldı. Bunun üzerine Milas Orman İşletme Şefliği'nden gelen iki yangın söndürme uçağı ile, Marmaris, Milas ve Nazilli'den gelen 3 helikopter, alevlere havadan müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın, iki saat sonra kontral altına alınabildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da keşif uçağıyla çalışmaları yönetti. Yangının söndürülmesinden sonra Marmaris ve Datça'dan gelen orman ekipleri de soğutma çalışmalarına katıldı. Datça Orman İşletme Şefi Ertan Kılcı, çıkan yangında yaklaşık 4 dönüm çam ormanının zarar gördüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR YAKTI İDDİASI

Yangının başlamasından hemen sonra, tepeden kaçarken vatandaşlar tarafından yakalanan 4 çocuğun Datça Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildiği belirtildi. Yaşları 12 ile 14 arasında değişen çocukların, büyüteç ile oyun oynarken kuru otları tutuşturması sonucu yangının çıktığı iddia edildi. Biri kız, 4 çocuk D.Ö. B.B. E.D. ve K.Ş daha sonra, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine jandarma tarafından ailelerine teslim edildi. Çocukların ifadelerinin daha sonra avukat eşliğinde alınacağı bildirildi.

Mehmet ÇİL/DHA