Gündem Örnek olacak dava

Örnek olacak dava

Paylaş
Örnek olacak dava

Adana'da 3 ve 4 yaşındaki çocuklarını boğduktan sonra intihar eden kadının kocası hakkında 'intihara yönlendirme sonucu 3 kişiyi kasten öldürmekten' 3 kez müebbet hapis istemiyle dava açıldı

GERİDE BİR NOT BIRAKTI

Adana’da oturan Songül Toramantekin (22), 16 Ekim 2009’da çocukları 3 yaşındaki Yasir ile 4 yaşındaki Sümeyye’yi evde boğarak öldürmüş, sonra da kendini banyodaki boruya iple asarak intihar etmişti.

Songül Toramantekin geride “Hiç kimse benim ve çocuklarımın ölümünden sorumlu değildir” yazılı bir not bırakmıştı.

CİNAYET ŞÜPHELİSİYDİ

Ölümü kuşkulu bulan savcılığın emriyle Songül Toramantekin’in eşi Salih Toramantekin (27) gözaltına alınmış, cinayet şüphesiyle çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmıştı.

Savcılık soruşturmayı tamamladı ve Songül Toramantekin ile evlatlarının ölümünden Salih Toramantekin’i sorumlu tutup 3 kez müebbet hapis istemiyle dava açtı.

ŞİDDETİN DOZUNU ARTIRDI

Savcının hazırladığı iddianamede şu unsurlara yer verildi: “Asabi bir yapıya sahip Salih Toramantekin, eşini ölümle tehdit etti ve sürekli dövdü. Dışarı çıkmasına bile izin vermedi.

Songül Toramantekin iki kez intihar girişiminde bulundu. Salih Toramantekin, bunları görmesine rağmen tedavi ettirmek yerine eşine uyguladığı şiddetin dozunu her gün artırdı.”

EŞİNE KÖLE GİBİ DAVRANMIŞ

“Salih Toramantekin, kendi dönerci dükkanında eşini çalıştırıyor, köle gibi kullanıyordu. Eşi, bir yakınlarının ölümü nedeniyle Kozan’a ziyarete gitmek istedi.

Koca, izin vermeyip eşini dövdü. Kadın da çocuklarını öldürüp intihar etti. Sanığın ‘intihara yönlendirme sonucu 3 kişiyi kasten öldürme’ suçundan 3 kez müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

2