Spor 'Orta hakemin konuşmaları kaydedilsin'

'Orta hakemin konuşmaları kaydedilsin'

Paylaş
'Orta hakemin konuşmaları kaydedilsin'

İngiltere'de 28 Ekim Pazar günü Chelsea ve Manchester United arasında oynanan maç, futbolda ırkçılık tartışmalarını alevlendirdi

Tartışmanın merkezindeki iddia, hakem Mark Clattenburg'ün oyunculara ırkçılık yüklü sözler söylemesiyle ilgili... Hakem, bir pozisyon sonrasında iki oyuncuya hitabı ile bağlantılı olarak suçlanıyor.

Hakemin oyuncularla yaptığı konuşmaların tek tanığının, çoğu durumda, yine oyuncuların olması iddiaların ispatlanmasını zorlaştırıyor.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun eski üst düzey yöneticilerinden Mark Palios, hakemin oyun sırasında yaptığı konuşmaların kaydedilmesini önerdi.

Hakemler, futbol maçlarında, kulaklıklı, yaka ya da göğüs mikrofonları aracılığıyla haberleşebiliyor.

Mark Palios, baş hakemin konuşmalarının kaydedilmesi için düzenleme yapılmasını önerdi.

Palios "Bu konuşmaların kaydedilmesinde hiçbir sakınca görmüyorum; elimizde kayıtlar olsaydı Chelsea'nin iddialarının doğru olup olmadığı anlaşılırdı" dedi.

Hakem hakkında soruşturma


Maçın hakemi Mark Clattenburg'ün iki Chelsea oyuncusuna yönelik 'uygunsuz ifadeler' kullandığı iddia ediliyor.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun iddiaları soruşturmaya başlaması ardından, İngiltere polisi de harekete geçti.

Futbol Federasyonu'na iletilen şikâyetler arasında hakemin 'ırkçı söylemlerde' bulunduğu iddiası da var.

Hakem Mark Clattenburg'un Chelsea ile Manchester United arasında oynanan maçta verdiği bazı kararlar gerek Chelsea safları başta olmak üzere İngiliz kamuoyunda büyük tepki yarattı.

Pazar günü Başkent Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda oynanan maçta, Chelsea son yarım saati 9 kişi oynamak zorunda kalırken, konuk Manchester United 3-2'lik skorla gülen taraf oldu.

Chelsea kulübü, hakem Mark Clattenburg'un karşılaşma esnasında Nijeryalı John Obi Mikel ve İspanyol Juan Mata'ya karşı tacizkar dil kullandığı iddiasıyla İngiltere Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu.

Bunun üzerine de konuyla ilgili soruşturma açma kararı alındı.

Chelsea kulübü, Clattenburg hakkında "iki oyuncusuna uygunsuz sözlerle hitap ettiğini" iddia ederek soruşturma başlatılmasını istemişti.

BBC'nin eline ulaşan bilgiler, ortadaki iddianın, hakemin ırkçılık yüklü ifadeler kullanmasıyla ilgili olduğu yönünde.

Hakemler birliği, Mark Clattenburg'ün olayın aydınlatılması için gereken her şeyi yapacağını açıkladı.

Son olay, futbolda ırkçılığın İngiltere'de yoğun şekilde tartışıldığı bir sıraya rastlıyor.

İngiltere'nin ülke olarak en çok üzerine durduğu sorunlardan biri olan ve yeşil sahalardan mutlaka uzaklaştırmayı amaçladığı ırkçılıkla ilgili suçlarda, İngiltere Futbol Federasyonu da ağır cezalar vermekten kaçınmıyor.

Chelsea kaptanı John Terry, Anton Ferdınand'a karşı ırkçı dil kullandığı gerekçesiyle dört maç ceza almış durumda.

İngiltere Futbol Federasyonu'nun yanı sıra, Chelsea kulübünün şikayetini dikkate alan Londra polisinin de harekete geçtiği 37 yaşındaki hakemi sorguya çekeceği belirtildi.

Bu arada, İngiliz hakem Clattenburg, 3-4 Kasım'da oynanacak olan Premier Lig 10. hafta karşılaşmalarında görev almayacak.

Chelsea'nin şikayeti ardından Profesyonel Hakem Komitesi de bir açıklama yayınlayarak, olayın açıklığa kavuşması için tüm gayretin gösterileceğini duyurdu.

Haberin Devamı