Gündem Orta parmakla hakarete 2 yıl istemi

Orta parmakla hakarete 2 yıl istemi

Paylaş
Orta parmakla hakarete 2 yıl istemi

İnternetten tanışıp arkadaş olduğu Yunanlı Themis Berti'ye, görüntülü görüşme sırasında orta parmağını gösteren Onur Ballı hakkında, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

İkisi de işitme ve konuşma engelli olan Yunan hemşire Themis Berti ile işsiz Onur Ballı, 2007 yılında internetteki arkadaşlık sitesinde tanıştı. Berti ile Ballı, sanal ortamda kamerayla görüntülü görüşüp, işaret dilini kullanarak sohbet etmeye başladı.

İddiaya göre, 3 aylık görüşme sonrası Ballı’yı ziyarete gelen Berti, kendi rızasıyla onunla ilişkiye girdi. Ardından Yunanistan'a dönen Berti, Ballı'nın evli olduğunu, boşanıp, kendisiyle evlenmek istediğini ve bunun için paraya ihtiyaç duyduğunu söylemesi üzerine, para göndermeye başladı.

Para göndermesine rağmen Ballı’nın Yunanistan'a gelmemesinden şüphelenen Berti, para göndermeye son verip, ayrılmak istediğini yazdı. Ballı ayrılmamak için Berti'yi ikna edemeyince, Yunanlı kıza ilişkiye girdiklerinde görüntü çektiğini, para göndermediği takdirde bu görüntüleri internette yayınlayacağını bildirdi.

Bu görüşme sırasında orta parmağını da gösterip, hemşireye hakaret etti. Adana’ya gelen Berti, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ballı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcılığı, Ballı hakkında ‘hakaret’ suçundan dava açtı, ‘Güveni kötüye kullanma', ‘santaj', ‘dolandırıcılık ve tehdit’ suçlarından takipsizlik verildi. Ballı, yakında Adana 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)