Dr. Haydar Dümen Orta yolu bulamazsanız...
HABERİ PAYLAŞ

Orta yolu bulamazsanız...

Haberin Devamı

Evlenmek, yuva kurmak pek çok gencin hayali. Ama ilişkiler karşılıklı anlayış içinde yürümeli. Cinsellik evliliğin olmazsa olmazı ancak birini zorlayarak ya da onun isteklerini umursamayarak hiçbir yere varamazsınız. Yapılacak en güzel şey orta noktayı bulup uzlaşmaktır.

BÖYLE SORU YOK!

Ne yapsam duramıyorum

18 yaşındayım. Cinsel ilişkiye çok istekliyim. Haftada 10-15 kez mastürbasyon yapıyorum, duramıyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, gençlik ateşi vurmuş beynine, “Hadi beni doyur” diye diye zorlayan ufaklık seni esir almış kendine!!! Böylece kurmuş saltanatını, sermayeden yiyen sorumsuz evlat gibi almış başını gidiyor. Üstelik söz ve nasihat da dinlemiyor. Birden karşısına bilimin yorumu yani biz çıkıyoruz. Değerli okurum, her gün 3-5 kere ile tükenişe gittiğini anlat bakalım o ne diyor? Eğer söz dinlemiyorsa, ona bizden müdahale gerekiyor. Çünkü farkında değilsin, ufaklık yüzünden eriyip gideceksin. Hocan bunu sana haber veriyor, kararın için acele et diyor ve aklına sesleniyor.

Kızlar beni terk ediyor

20 yaşındayım. Kızlarla 3 gün çıkıyorum. 4’üncü gün ilişkiye girmeyi teklif ediyorum ve terk ediliyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Senin gibi biri 3-5 günde bir eve yüzü mor gelirmiş. Anası “Ne oluyor?” diye sorunca “Kızlardan dayak yiyorum” demiş. Anası “Vah benim aslan oğlum, öyle olmaz. Önce kıza bak, kafasını çeviriyorsa bırak. Bakarken gülümsüyorsa yaklaş. Saatimi unuttum, kaç diye sor” derken, oğlu “Onları yapıyorum ana. Ama tokadı orada değil, yatak odasında yiyorum” demiş. Anası “Niye?” deyince oğlu “Bizim ufaklık çok tembel de ondan” diye cevap vermiş. Bize gelince; ne arkadaşına ne fıkraya bak. İlişkini zamana bırak.

Karım memnun olmazmış

21 yaşındayım, 6 ay sonra evleneceğim. Bir ağabeyim, “Her gece 2 kez ilişkiye girmezsen karını memnun edemezsin” dedi. Doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, gırgırı bırakalım, hayatın ve ülkemizin gerçeklerine bakalım. Şu ağabeyinin (!) sözüne bak. Ahmaklık desem değil, onu aşmış, budalalığın bataklığına saplanmış. Eğer öyle olsaydı, dünyada mutlu kadın kalmazdı. Bulmuş senin gibi bir saftirik, davul çalmadan oynatmaya çalışıyor. Kısa keselim, sadece vah vah diyerek ülkemizin haline acıyoruz. Doğa, dengeler sistemi üzerine oturmuştur. Bu dengeyi kimse bozamaz. Bozulduğunda kıyamet kopar ama ölçüsü basit ve düzenlidir. Haftada 1 ile 5 arası çözümün ve sistemin en güzelidir.

Eşim genelde isteksiz

Eşimle 9 yıl önce severek evlendik. İlk günler seks yaşantımız iyiydi ama yıllar geçtikçe eşimde isteksizlik başladı. Ben istemediğim sürece sırtını dönüp yatıyor. “Korkuyorum ya da acıyor” deyip kaçıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, eşin yeterince orgazm olamadığı için kaçıyor olabilir. 9 yıldır acı çekmekten ya da sana olan sevgisine karşın heyecanların azalmasından birçok evlilikte görülen bir durumu yaşıyorsunuz. Eşine duygusal ve sevgiyle yaklaş. Bir psikiyatrı uzmanına başvurursanız daha somut yardımlar alır, evliliğinizin geri kalan 50 yılını kurtarabilirsiniz.

Kırmızı pütürler çıktı

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla yüzeysel ilişki yaşadık ve ertesi günü vajinamda kaşıntı ve küçük kırmızı pütürler oluştu. Neden kaynaklanıyor? Bir de adet döneminin bitiminden sonraki birkaç gün hamilelik riski çok yüksekmiş, doğru mu?

CEVAP

Sevgili kızım, büyük olasılıkla alerjik bir olay yaşıyorsun. Fiziksel tahriş de olabilir. Belki iltihap ya da mantar. Eğer devam ediyorsa mutlaka bir jinekoloğa git. Gebelik riskinin en yoğun yüksek olduğu gün adetini gördüğün ilk günden başlayarak 14’üncü gündür. Bunun 3-4 gün öncesi birkaç gün sonrası da gebelik için riskli günler sayılır. Doğrusu budur.

Karım orgazm olmuyor

3 senelik evliyiz ama eşim orgazm olmuyor. Evlendiğimiz zaman 20 gün sonra beraber olabildik. Her zaman “Canım acıyor” diyordu. Bunun etkisi var mıdır? Daima mastürbasyonla boşalıyor. Ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, mutlaka bir uzmana gitmeniz gerekiyor. Acılı temaslarda elbette eşin orgazm olamaz. Vajina dokusunun kasıldığını sanıyorum. Yani bir tür yarı vajinusmus diye düşünebiliriz.

İkincisi beni korkutuyor

24 yaşında kadınım. 4 yıldır birlikteliğim var. İlk defa ilişkiye girdik, acıyla birkaç damla kan geldi. Şimdi ikinci kez ilişkiye girmek beni korkutuyor. Bunu nasıl atlatabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım kızlık zarın yırtıldı. Korktuğun için kasıldın. Kasıldığın için de acı çektin. İleriki deneyimlerinde korkun azalır, kasılmamayı da öğrenirsen, eşin de bu konuda becerikli ve usta davranırsa ne âlâ. En azından ilk ayları, yılları sert seks değil, senin arzularına uyarak gerçekleştirirseniz uyum sağlarsınız.

Sanki biri zorluyor

17 yaşındayım. Yeni mastürbasyona başladım. Sanki biri beni her gün “Yap” diye zorluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu haftada 3-4’e indir. Doğanın sana yüklediği bir görev bu, spermlerin boşalması gerekiyor. Bir kadınla ilişkiye girmeyince elbette mastürbasyon yapacaksın. Başın dik sokağa çıkarsan hem kendi ruh sağlığını korursun hem de çevreden beğenilirsin.

Nişanlım soğur mu?

26 yaşındayım, nişanlıyım. Nişanlanalı 2 yıl geçti ama cinselliği yaşamadık. 1 hafta önce nişanlımı çok değil biraz zorladım. Ama tam olarak birleşmedik. Bir süre sonra nişanlım zevk almadığını söyledi. Sizce zorlamam onu cinsellikten uzaklaştırır mı?

CEVAP

Değerli okurum, önce evleneceksiniz, en azından nişanlın sevişmeyi öğrenmeli. Yani sana ısınmalı. Evlilik olmazsa, sana güvenmiyorsa bilemem. İşin başında sorunla başlayacak gibi. Lütfen nişanlına söyle, evliliğe adaptasyonu zor olabilir. Psikolojik olarak da evliliğin cinsel boyutuna soğukluk girebilir. Ortalarda bir yerde bir uzlaşma sağlayın.

Kan miktarı aynı mı?

18 yaşındayım. Kadınlarda kızlık zarının yırtılma anındaki akan kan miktarı aynı mı?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı kanı her kadında aynı değildir.

Gebelik riski nedir?

Kız arkadaşımla sürtünmeyle ilişkiye girdik ama kanama olmadı. Ama kız kanaması olduğunu söylüyor. Sperm kalıntıları kanamaya yol açar mı? Gebelik riski nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sperm kalıntıları kanama yaratmaz. Hamilelik riski herkes için belirli bir oranda söz konusudur. Bunu kadının yumurtlaması, senin spermlerin ve bunların buluşmasına ortam yaratan doğa belirler.

Hep tahrik oluyorum

21 yaşındayım. Her şey beni tahrik ediyor, sürekli mastürbasyon yapıyorum. Günde 3-4’ü buluyorum. Size bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım ilaç tedavisine ihtiyacın var. Bu durum iradeyi aşmış. Ama böyle olmaz. Geçişi yavaş yavaş yaparsın kendine zaman tanı.

İlişki sakıncalı mı?

22 yaşındayım, 1 aylık evliyim. Eşim 3.5 aylık hamile. Bizim ilişkiye girmemizin sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, eşinle yumuşak, derinlemesine olmayan ilişkilerde bulun.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklı yabana atma, her zaman da ona kanma. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder