Siyaset Ortadoğu Schengen'i önerdi
Paylaş
Ortadoğu Schengen'i önerdi

Başbakan Erdoğan: AB, 'Schengen' diyor. Peki biz niye kendi aramazda bir benzerini rahatlıkla yapamıyoruz

Lübnan’daki temaslarına dün devam eden Başbakan Tayyip Erdoğan, Arap Bankalar Birliği toplantısında sıcak paranın kontrol altına alınması gerektiğini, aksi takdirde bunun sonunun “felaket” olacağını savundu. “2010 Liderlik Ödülü”nü de aldığı bu toplantıda, enflasyon ve faiz konularındaki tezini anlattı.

Haberin Devamı

Arap işadamlarını Türkiye’ye yatırıma davet eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin arka arkaya Suriye, Lübnan, Libya ve Ürdün ile vizeleri karşılıklı olarak kaldırdığını hatırlattı. “AB, ‘Schengen’ diyor. Peki biz niye kendi aramazda bir benzerini rahatlıkla yapamıyoruz” diyen Erdoğan, “Nedir bu anlamsızlık, nedir bu korku, nedir bu çekince? Bunu anlamak mümkün değil” diye konuştu.

SIFIR PROBLEM

“Bizim bölgede yegane hedefimiz var. Biz, sadece ve sadece, bölgede barış istiyoruz, huzur istiyoruz, refah ve istikrar istiyoruz” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz, Türkiye olarak, komşularla sıfır problem diyor, bunu tesis etmenin samimi mücadelesini veriyoruz. Türkiye, yönü Batı’ya dönük, Avrupa Birliği’ne tam üyelik müzakerelerini yürüten bir ülke. Türkiye, Müslüman kimlik ile Avrupalı değerlerin sentezinin mümkün olabileceğine inanan bir ülke. Ama bu, bizim, Doğu’ya, Güney’e, Asya, Afrika, Ortadoğu’ya sırtımızı dönmemizi gerektirmiyor. Elbette Suriye ile Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizması oluşturacağız. Elbette, Suriye, Lübnan, Ürdün ve Türkiye arasında Dörtlü İşbirliği Konseyi oluşturduk, oluşturacağız. Bundan daha tabii ne olabilir?”

HABERTÜRK

Haberin Devamı