Candaş Tolga Işık Ortak değer
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Doğan Grubu 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası oluşan toplumsal birlik-beraberlik kalesine “Bir tuğla da biz koyalım” diyerek şahane bir proje başlattı. Projenin amacı ortak değerlerimizin, müştereklerimizin yeniden konuşulmaya başlanması, hatırlanması, önemsenmesi ve geliştirilmesi.


Farklılıklarımız üzerinden bizi ayrıştırıp, kutuplaştıranlara inat ortak değerlerimiz üzerinden kenetlenmek... Söylemek bile çok güzel, hayata geçirmek ne müthiş olur, varın siz düşününün.


Gel gör ki, mesele ortak değerlerimizi sadece hatırlamak hatırlatmaktan ibaret olmamalı. Sormalıyız... Bu milletin en büyük ortak değerlerinden biri olan Atatürk’ü kimler, neden Mustafalaştırmaya çalıştı mesela? “Olmasan da olurduk” diye gazetelere ilan verenler kime, neye hizmet ediyordu?


80 yıl boyunca 80 milyon insanı birleştiren “Türklük” hangi ara kendi kimliğini inkâr etmek oldu? Hangi ara “ayrıştırıcı” bir kavram oldu? Bu milletin evlatlarına sabah “Türküm, doğruyum, çalışkanım” demeyi kim, neden yasakladı arkadaş?


Misafirperverlik, yardımlaşma, hoşgörü, bizim Osmanlı’dan bu yana artık genlerimize işlediğine inandığımız ortak değerlerimizdi. Söylesenize bana dünyayı gezen bir İtalyan turiste tecavüz edip, boğduktan sonra çalılara atanlar, çekik gözlü diye Sultanahmet’te turist kafilesine saldıranlar, Aksaray’da toplanıp bir İrlandalı turiste meydan dayağı çekmeye çalışanlar kimdi? Genç bir kadına şort giydiği için belediye otobüsünde dayak yerken buna seyirci kalanlar kimdi? Mevlana’nın Yunus’un yetiştiği bu topraklar ne vakit ve nasıl birbirini bir kaşık suda boğmaya hazır insanlar ülkesi haline geldi?


Bu soruların cevaplarını bulmak bizi biz yapan müştereklerimizi yeniden keşfedip onlara sahip çıkmak adına son derece mühim. Toplumları bir arada tutan en önemli çimento ortak değerleridir. Biz bu değerlere sahip bir milletiz. İş o ki sahip olduğumuz kadar, sahip çıkmayı da bilelim

Sıradaki haber yükleniyor...
holder