Gündem Ortaköy'deki terör saldırısı davasında ara karar

Ortaköy'deki terör saldırısı davasında ara karar

Paylaş
Ortaköy'deki terör saldırısı davasında ara karar

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin 44'ü tutuklu 58 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi

Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 44'ü tutuklu 58 sanığın yargılandığı davada, tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedildi.

Haberin Devamı

SALDIRI ANININ GÖRÜNTÜLERİ İZLETİLDİ

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada Masharipov'un eğlence merkezine saldırı anı ve sonrasında kaçtığı görüntüler izletildi.

Görüntülerin izletilmesinin ardından söz alan Lübnan'ın İstanbul Başkonsolosluğu avukatı Mustafa Büyükbaş, "Profesyonel bir eylem ve saldırgan çok soğukkanlı davranıyor. Abdulkadir Masharipov'a sormak istiyorum. Seni ABD ajanları mı, İsrail ajanları mı yetiştirdi?" diye sordu. Masharipov'un avukatı, müvekkilinin susma hakkının olduğunun hatırlatılmasını istedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 19 KASIM'DA

Susma hakkı hatırlatılan sanık Masharipov ise "Bu benim vereceğim cevap değil." dedi.

Duruşmada söz verilen sanıklar ve avukatları tahliyeye ilişkin talepte bulundu.

Haberin Devamı

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, aralarında Masharipov'un da bulunduğu 44 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verdi.

Heyette bulunan bir üye hakim, 14 sanık hakkında verilen tutukluluk halinin devamı yönündeki karara muhalefet şerhi koyarak, bu sanıkların tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 19 Kasım'da Silivri'de yapılmasını kararlaştırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Ortaköy'de bulunan gece kulübü Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen silahlı saldırıda 25'i yabancı kökenli 39 kişi ölmüştü. Saldırıda 71 kişi yaralanmıştı. Saldırı düzenleyen DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov kayıplara karışmıştı.

Reina saldırganı DEAŞ'lı Özbek asıllı Abdulkadir Masharipov olaydan 17 gün sonra İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen bir operasyonla sağ yakalanmıştı.

AA