Bilim - Teknoloji Ortalama puanı düşen WhatsApp’a sahte hesap dopingi
Paylaş
Ortalama puanı düşen WhatsApp’a sahte hesap dopingi

Geçtiğimiz haftalarda Snapchat benzeri görüntülü durum güncelleme özelliğine kavuşan WhatsApp için işler pek de iyi gitmiyor gibi...

Son zamanlarda Whatsapp’ın Google Play Store‘daki puanında ciddi bir düşüş yaşandı. Bu durumu dengelemek adına sahte hesapların devreye sokulduğu iddia ediliyor.

1,2 milyar kullanıcıya sahip olan WhatsApp rakiplerinin gerisinde kalmamak için görüntülü durum güncellemesi özelliğini bünyesine kattı. Ardından platformun sanıldığı kadar güvenli olmadığı iddia edildi. Uygulamanın tüm bu gelişmelerden önce 4.4 olan değerlendirme puanı hızla düşmeye başladı.


WHATSAPP BAĞLANTISIZ YORUMLAR


22 Ocak ve 21 Mart arasında bu ortalama 3.4 puana kadar düştü. Ardından bu puan düşüşünü engellemek adına sahte hesaplarla bir atak yapıldığı görülüyor. Son zamanlarda Google Play Store‘da WhatsApp’a beş yıldız bırakan kullanıcı hesaplarının alakasız yorumları göze çarpıyor. Bunlar arasında “Grafikler şahane!” veya “Harika bir oyun.” tarzında yorumlar görülüyor. Bu yorumların sadece bir mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ile bağlantısız olduğu anlaşılıyor. Bu değerlendirmeler WhatsApp’ın şimdiye kadar aldığı geri bildirimlerin yüzde 2,7‘sini oluşturuyor. Yani sahte hesaplarla yapılan puanlama ve yorumlar sanıldığından çok daha fazla olabilir.

Haberin Devamı