Türkiye (Son Dakika) Ortalığı birbirine kattılar!

Ortalığı birbirine kattılar!

Paylaş
Ortalığı birbirine kattılar!

Rize'de 2 ay önce otomobiliyle çarptığı 2 kadından birinin ölümüne diğerinin ise ağır yaralanmasına neden olan üniversite öğrencisi Samet T.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verilince, mağdur yakınları adliyeyi birbirine kattı

Kavaklı Mahallesi yolu üzerinde geçen 3 Mayıs tarihinde meydana gelen kazada üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Samet T. yönetimindekiotomobil, iddiaya göre aşırı hız sonucu kontrolden çıktı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10190","10190","201307","10190-1.jpg");

ÇARPTI, KAÇTI

Otomobil, yol kenarında yürüyen Zemzem Karali ile eltisi Meryem Karali’ye çarptı. İki kadını altına alıp sürükleyen araç, yaklaşık 70 metre sonra durabildi. Kazada Zemzem Karali olay yerinde yaşamını yitirdi, Meryem Karali ağır yaralandı.

Olay yerinden kaçan ve daha sonra polise teslim olan sürücü Samet T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Rize Adliyesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Samet T. ile Karali Ailesi’nin fertleri katıldı. Duruşma hakiminin sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar vermesi, iddiaya göre söz almak isteyen bazı mağdur yakınlarına söz vermemesi tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

POLİS YETERSİZ KALDI

Duruşma sonrasında Adliye önünde toplanan aile fertleri, tepkilerini dile getirmeye başladı. Mağdur yakınları kazada hayatını kaybeden kadının gözü yaşlı iki kız çocuğunu göstererek, "Bu öksüzlerin katili serbest bırakıldı" diye bağırdı.

Bu sırada bölgede önlem alan polis ile uzaklaştırmak istediği öfkeli kalabalık arasındaki tartışma büyüdü. Adliye binasına girmeye çalışan kalabalıkla polis arasında arbede çıktı. Biber gazı ve cop kullanarak kalabalığı dağıtmak isteyen polis, yetersiz kalınca olay yerine takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Gelen polis ekipleri bazı kişileri gözaltına almak isteyince grup bu sefer polise saldırdı. Cop ve biber gazı kullanan polise bazı kadınlar çantaları ile vurdu. Polisin yakın mesafeden sıktığı biber gazından aralarında polislerinde bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi, 6 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Polisin etten duvar ördüğü Adliye binası önünden uzaklaştırılan kalabalık karşı caddede bekleyişini sürdürdü.

DHA