Siyaset Ortalığı karıştıran korsan gazete
Paylaş
Ortalığı karıştıran korsan gazete

Aydın şehir merkezi ve Kuşadası'nda gece otomobillerin üzerine konulan korsan gazete CHP'yi hedef aldı

Aydın şehir merkezinin bir bölümüyle, Kuşadası ilçesinde önceki gece park halindeki sileceklerine sıkıştırılan, apartmanların posta kutularına kimliği belirsiz kişilerce bırakılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan 8 sayfalık tabloid boy gazete ortalığı karıştırdı.

CHP ile PKK’nın işbirliği yaptığını öne süren künyesiz gazeteyi kimin dağıttığı tespit edilemedi. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, MOBESE kameraları görüntülerinin izlenmesi ve gazeteleri dağıtanların bulunması için cumhuriyet savcılığına başvurdu.

Haberin Devamı

Aydın merkez ve Kuşadası İlçesi’nde gece Bugün, Milli Gazete, Yeni Şafak, Akit, Türkiye, Taraf ve Zaman gazetelerinde çeşitli zamanlarda yayınlanan haberlerin yanı sıra, CHP ile PKK’nin işbirliği yaptığını iddia eden haberler ve fotomontajla Selahattin Demirtaş ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanyana getirilmiş fotoğraflarının yer aldığı, künyesiz gazeteler park etmiş otomobillerin sileceklerine sıkıştırıldı, apartmanların posta kutularına bırakıldı.

CHP’LİLERDEN TEPKİ

Olayın ortaya çıkması üzerine basın toplantısı düzenleyen CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek konuyu yargıya taşıdıklarını, Cumhuriyet Savcılığı ile İlçe Seçim Kurulu'na başvurduklarını açıkladı. Öncelikle CHP’lileri sağduyulu olmaya çağıran Gürbilek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"CHP ile PKK’yı ittifak içinde gösteren, genel başkanımız ve partimizin politikalarıyla ilgili tamamen asılsız ve karalamaya yönelik ağır ithamlarda bulunan haberler yayınlanmıştır. Gazetedeki haberler incelendiğinde kimlerin ne amaçla çıkardıkları ve kimlere hizmet ettikleri anlaşılmaktadır. İktidar yolunda emin adımlarla yürüyen partimizin yolunu kesmek için her türlü çirkinliği, 'Çamur at izi kalsın' anlayışını benimseyen zihniyet bizi durduramayacaktır. Demokrasiyi savunan, seçim mücadelesini demokratik kurallar çerçevesinde yürüten partimiz, bu tür oyunlar içine girmeyecektir."

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)