Gündem Ortaokul mezununa üniversite kredisi borcu!

Ortaokul mezununa üniversite kredisi borcu!

Paylaş
Ortaokul mezununa üniversite kredisi borcu!

Ortaokul mezununa üniversite kredisi borcu!

Erzurum’da oturan ortaokul mezunu 34 yaşındaki Murat Arzuman’a 7 bin 685 liralık yüksek öğrenim kredi borcu çıkarıldı. Elazığ Herput Vergi Dairesinden gönderilen ödeme emri karşısında şaşkına dönen evli ve 3 çocuk babası Arzuman, “İşsizim. Böyle bir borcu görünce az daha kalp krizi geçiriyordum” dedi.
Çukurova Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü sırada krediyi aldığı ve borcunu ödemediği için kendisine posta aracılığı ile Maliyeden bir kağıt gönderildiğini anlatan Murat Arzuman, yapılan hatanın düzeltilmesi için kapı kapı dolaşıyor. Gittiği Erzurum Vergi Dairesi'nden hiçbir bilgi alamadığını belirten Arzuman şunları söşyledi:

Haberin Devamı

“Bir hafta önce eve gittiğimde eşim bana bir mektup geldiğini söyledi. Açıp baktım. Hangi kurumdan gönderildiğini anlayamadım. 7 bin 685 lirayı hemen ödemem gerektiğini okuyunca az daha kalp krizi geçiriyordum. Erzurum’daki Maliyeye gittim. Ama kimse bana birşey söylemedi. Gelen yazıdaki telefon numarasını aradım. Telefona çıkan şahsa, bana böyle bir borç kağıdı gönderildiğini belirterek nedenini sordum. O da bana, üniversite okurken almış olduğum öğrenim kredi borcumla ilgili olduğunu söyledi. Şaşırıp kaldım. Kendisine ortaokul mezunu olduğumu ve liseyi okumadığımı söyledim. Ama derdimi anlatamadım. Madem okuduğumu söylüyorlar bana üniversite diplomasını versinler, ben de kendilerine bu parayı ödeyeyim. Berberlik yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Şu anda da işsizim. umarım bu yanlışklık kısa sürede düzeltilir.”

Haberin Devamı

‘İSİM BENZERLİĞİ OLABİLİR’

Murat Arzuman, Erzurum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, Malatya Bölge İdare Mahkemesi’ne de bir yazı gönderdiğini söyledi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkilileri ise, isim benzerliğinden kaynaklanan bir yanlışlık olabileceğini belirterek, hatanın düzeltilebileceğini belirtti.

Turgay İPEK/DHA