Beden Sağlığı Ortodontik tedavi öncesi diş eti muayenesi şart

Ortodontik tedavi öncesi diş eti muayenesi şart

Paylaş
Ortodontik tedavi öncesi diş eti muayenesi şart

Ağız ve diş sağlığına giden yol, iyi bir bakım ve ağız hijyeninden geçiyor. Uzmanlar da ortodontik tedavi yaptırmak isteyenlerin öncelikle diş eti muayenesinden geçmesi gerektiğini söylüyor

Diş eti sağlığının kişinin ağız hijyeniyle bire bir ilişkili olduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Süleyman Emre Meşeli, dişlerde çapraşıklık ve diş dizisindeki bozukluklara sahip hastalarda, ağız bakımının daha zor olması sebebiyle diş eti hastalığının görülme riskinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Meşeli, diş dizilerindeki bu bozuklukların tedavisinin ortodontik tedavilerle mümkün olabileceğinin altını çizdi.

DİŞ ETİ SAĞLIKLIYSA TEDAVİ BAŞARILI OLUYOR

Ortodontik tedavi amacıyla dişler üzerine yerleştirilerek dişlerin hareketlenmesine yardımcı olan teller ve braketlerin de hastalarda ağız bakımını zorlaştırdığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Meşeli, “Ortodontik tedavi sürecinde diş eti iltihapları, diş eti büyümeleri ve diş eti çekilmeleri gibi istenmeyen problemleri de beraberinde getirebiliyor. Bu istenmeyen durumlar ortodontik tedavi sürecinin durdurulmasına, geciktirilmesine sebebiyet verebileceği gibi aynı zamanda ortodontik tedavinin başarısını da olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Meşeli, Ortodontik tedavi öncesi diş etisağlığının kazanılmasının önemine vurgu yaptı: “Ortodontik tedavi için muayene olan hastalarımıza, tedavi öncesinde periodontologlar tarafından diş etlerinin muayene edilmesini ve profesyonel diş yüzey temizliği işlemlerinin yapılmasını önermekteyiz.”

.

Haberin Devamı