Siyaset 'Örtüsüz kadın ya satılıktır, ya kiralık'
Paylaş
'Örtüsüz kadın ya satılıktır, ya kiralık'

AKP Ünye Tanıtım ve Medya Başkanı Facebook'taki sayfasına, başı açık kadınlar için "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" yazdı

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Ordu'nun Ünye ilçesinde, AKP Ünye İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Demirci sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına, başı açık kadınlar için "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır" yazdı.

İlçede yayımlanan "Ünye Güncel" gazetesinde de yer alan habere yurttaşlar büyük tepki gösterdi.

VATANDAŞLARDAN AKP'Lİ VEKİLE TEPKİ

AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat'ın da bulunduğu bir toplantıya katılan yurttaşlar toplantı sırasında tepkilerini dile getirdi. Yurttaşlar, Demirci'nin yazdıklarını "ahlaksızlık" olarak niteledi.

Hamarat'ın yaşananlar karşısında sessiz kalması karşısında ise yurttaşlar, Hamarat'a "Gerekeni yapmalısınız, aksi takdirde sizin de bu düşünceye sahip çıktığınızı düşüneceğiz" dedi.

AKP SÖZLÜ UYARMIŞ


Ayrıca AKP Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar ve Başkan Yardımcısı Adem Çalık'ın yaşanan olayla ilgili bilgisi olduğu fakat buna rağmen Demirci'yi sadece sözlü olarak uyarmakla yetindikleri öğrenildi.

Demirci'nin de yapılan uyarı üzerine Facebook'a yazdığı yazıyı sildiği fakat olayla ilgili hiçbir disiplin cezası almadığı belirtildi.

Haberin Devamı

İNCELEME BAŞLATILDI

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı, "Örtüsüz Kadın Satılıktır" başlıklı haberde adı geçen Ünye Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Demirci’nin partiden istifa ettiğini, hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün bazı internet sitelerinde, ’Örtüsüz Kadın Satılıktır’ başlığı ile yer alan haberde adı geçen AK Parti Ünye Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Demirci, partimizden ve kadınlarımızdan özür dileyerek, görevinden ve AK Parti’den istifa etmiştir. Ayrıca hakkında inceleme başlatılmıştır."