Ramazan Oruçluyken susuzluk çekmemek için öneriler

Oruçluyken susuzluk çekmemek için öneriler

Paylaş
Oruçluyken susuzluk çekmemek için öneriler

Yaz mevsiminde vücudumuzun en çok ihtiyacı olan suyun yokluğunu, ramazan ayında nasıl daha az hissedebiliriz? Oruçluyken susuzluk çekmemek ve ramazanda daha az susamak için neler yapmalıyız?

Ramazan ayında oruç tutanların belki de en çok zorlandığı şey su ihtiyacı. Günlerin uzun olmasıyla birlikte vücudumuz ramazan ayında en çok suyun yokluğunu hisseder. Özellikle sıcak havalara denk gelen ramazan ayı için susuz kalmamak için bu önerilere dikkat edin:

Haberin Devamı
  • İftar vaktinin gelmesiyle birlikte suya yüklenip bir anda çok fazla su tüketmenin, ertesi gün çekilen susuzluk problemini aza indireceğini düşüncesi yanlış olup, uzmanlar iftardan sahura kadar azar azar su içerek vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarının bölüştürülmesinin daha yararlı olduğunu savunur.
  • İftar vaktinde bir anda yoğun miktarda alınan su, tıpkı bir anda yenilen yoğun yemek gibi sindirim problemlerine neden olur.
  • Sahurda ne kadar çok yemek yenirse ertesi gün o kadar az acıkılacağı düşüncesi yanlış. Sahurda çok fazla yemek yediğinizde ertesi gün hissettiğiniz su ihtiyacı da o kadar artar. Bu yüzden sahur zamanı hafif gıdalar tüketmeye, kızartmalardan ve tuzlu ağır yiyeceklerden uzak durmaya özen gösterin.
  • Kahve çay tüketiminin çok olması da ekstra susuzluğa neden olur. Çay ve kahveyi çok sevenler ve fazla tüketenler anlık susuzluklarının geçtiklerini düşünseler de, alınan bu sıvılar aynı hatta daha fazla miktarda sıvının vücuttan atılmasına, bu da vücudun tekrar susuz kalmasına neden olur.
  • Vücudumuz su ihtiyacını sadece su ile karşılamaz. Meyve ve sebzelerden de belli miktarlarda su alırız. Bu yüzden iftar ve sahurda tükettiğiniz yiyeceklerin su ihtiyacınızı karşılamaya yardımcı olacak gıdalar ve sulu yemek olmasına dikkat edin.
  • Oruçlu kalınan süre zarfında vücudun su sarfiyatına neden olacak ve susuzluk hissetmenizi sağlayacak fiziksel aktivitelerden uzak durun.
  • Hafif kıyafetler giyip serin ortamlarda bulunmak da susuzluğu azaltma yardımcı olur.