Dünya Örümcek ağacı!

Örümcek ağacı!

Paylaş
Örümcek ağacı!

Pakistan'da geçen yıl yaşanan sel felaketinde canlarını kurtarmak isteyen örümcekler ağaçları işgal edince...

Pakistan'da Temmuz 2010'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde 2 bin kişi hayatını kaybetmiş ve ülke topraklarının 5'te 1'i sular altında kalmıştı. Gerek evlerin sular altında kalması, gerekse altyapının çökmesi nedeniyle 20 milyon kişinin doğrudan etkilendiği sellerde çok ilginç bir olay da yaşandı.

MİLYONLARCA ÖRÜMCEK

Pakistan'ın güneydoğusundaki Sindh bölgesinde, sel sularından kaçmak isteyen milyonlarca örümcek, çareyi ağaçlara tırmanmakta buldu. Ağaçlar, örümceklerin hayatını kurtardı kurtarmasına ama bu kez de kendileri bu işten zararlı çıktı. Örümcek sürüleri ağaçların üzerine ağ örmeye başlayınca ağaçlar bir anda görünmez hale geldi.

SİVRİSİNEK SAYISI AZALDI

Bununla birlikte, bölge halkı, daha önce hiç karşılaşmadıkları bu durumun çok büyük bir yararını gördüklerini de belirtiyor. Sel nedeniyle birçok yerin hâlâ sularla dolu olduğu ve bataklığa dönüştüğü gözönünde bulundurulduğunda, aşırı bir sivrisinek sorunu yaşanması bekleniyordu. Ancak şu anda etrafta beklenenden çok daha az sivrisinek olması, bu haşerelerin, ağaçlardaki ağlara takılıp örümceklere yem olmalarına bağlanıyor. Böylece sıtma vakalarına karşı da doğal bir önlem alınmış oluyor.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı