Şirin Sever Oscar yarışını izliyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Oscar yarışını izliyoruz

Bu gece heyecan dorukta...

Çünkü Oscar’lar sahiplerini buluyor. Haliyle hepimiz, yani tüm sinemaseverler televizyon karşısındayız...

Digitürk 1 nolu kanaldan, 88’inci Oscar Ödül Töreni’ni anı anına, canlı yayınla izlemek mümkün.

Yayın saat 22.00’de Yekta Kopan ve Ceyda Düvenci’nin sunumu; sinema yazarları ve oyuncuların katılımıyla başlayacak. Ö

dül töreni ise bizim saatimizle gece 03.00’te.

***

O zaman gelsin tahminler...

Bu sene tören çok çekişmeli çünkü rakipler çok zorlu.

Leonardo Dicaprio

Bir kere şu net: Kazansa da kazanmasa da, Oscar törenine Leonardo DiCaprio damga vuracak. Makus talihini yenip Oscar heykelciğini kaldıracak mı? Bütün gözler onda olacak.

Haberin Devamı

‘En İyi Film’ dalında, rahiplerin çocuklara tacizini anlatan ve gazeteciliğe övgü filmi olan ‘Spotlight’ ile ‘The Revenant’ favorim.

‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünde ‘The Danish Girl’de dünyanın ilk transeksüeli ‘Lili Elbe’yi canlandıran Eddie Redmayne ile ‘The Revenant’ta hayatta kalmaya çalışan avcı rolündeki DiCaprio çekişir.

Eddie Reymayne

‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü, ‘Carol’daki rolüyle Cate Blanchett’e gider.

‘En İyi Yönetmen’ ödülü, ‘The Revenant’la Alejandro Gonzalez Inarritu’nun olur. Jüri “İki sene üst üste aynı kişiye vermeyelim” derse de, ‘Mad Max: Fury Road’un yönetmeni George Miller’in olur.

Hadi iyi olan kazansın.

Kitap okuyormuşuz!

Kitapçı raflarını inceledikçe, “Türkiye’de ne çok kitap basılıyor, ne çok yeni yazar çıkıyor” diye şaşırıyorum. Sahi bunların hepsi satıyor mu? Önceki gün sorumun cevabını aldım...

Meğer kitap okuma konusunda hiç de fena değilmişiz...

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu; Türkiye’nin kitap okuma oranları bakımından dünyada 11’inci sırada yer aldığını açıkladı.

Her tür refah, iyilik, güzellik listesinin sonunda olmaya alıştığımız için şaşırdım tabii! Ama bilgi, Uluslararası Yayıncılar Birliği verilerinden.

Türkiye’de son 15 yıldır yayıncılık sektörü düzenli olarak büyüyor...

2015’te 620 milyon 751 kitap basılmış. Bu da 80 milyon nüfuslu ülkemizde kişi başına 8 kitap düşüyor demek ve bu rakam her gün artıyor.

Haberin Devamı

Dünya açısından bakarsak, başarılı bir rakam.

Türkiye’de 7-14 yaş arası gençler daha çok kitap okuyor.

Bazen siyasi, bazen tarih kitapları öne çıkıyor.

Çok satan yazarların kitapları basında yer aldıkça, diğer kitapların satışları da bundan etkileniyor.

Emel ile yeniden

Emel Müftüoğlu, pardon soyadını kullanmadığı için Emel; çok uzun aradan sonra bir ‘best of’la döndü...

En iyi şarkılarını ‘Emel ile Yeniden’ albümünde topladı. Üstelik orijinal versiyonlarıyla değil, yeniden yorumlanmış halleriyle.

Sezen Aksu’nun prodüktör olarak işin başında olduğu albüm, anılara yolculuk gibi…

‘Hovarda’, ‘Faka Bastın’, ‘Deli Et Beni’, ‘Karlar Düşer’, ‘Korkuyorum’ gibi kendi döneminin en iyi hit’leri bu şarkılar.

Popun en iyi örneklerinden. Ne çok dinlemişiz meğer bu şarkıları. Bu eskimeyen şarkıları yeni yorumlarıyla dinlemek de güzel ve kayda değer.

İyilik Bebekleri satışta

Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği, ünlü isimlerin yardımıyla ‘İyilik Bebekleri’ isimli bir proje gerçekleştirdi…

Haberin Devamı

Projenin amacı, organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak.

Sloganı da ‘Hayata İyilik Kat’. Bunun için 41 ünlü isim, organ nakli bekleyen çocuklar için hayallerini paylaştı ve her birinin adına birer bebek yapıldı.

‘İyilik Bebekleri’ tüm yıl boyunca Türkiye’nin pek çok kentinde sergilenecek ve bebeklerin satışından elde edilecek gelir organ nakli bekleyen çocuklar için kullanılacak.

Güzel bir çaba, güzel bir proje…

Ünlü isimlerin bu tür toplumsal projelere katkılarını önemsemekle birlikte; projeye gerçek anlamda hizmet edip etmediklerini de merak etmiyor değilim...

Umarım projeye katılan isimler, gerçekten poz verdikleri projenin anlam ve önemine uygun olarak çalışır ve duyarlılık sergilerler.

Bu tür projeler o kadar çok yapılıyor ki; poz verenler mi o projeyi kullanıyor, proje mi ünlüden yararlanıyor belli olmuyor.

Evlenirken çocuk okutun

Evlenirken bir çocuk okutmak istemez misiniz? Cevap evetse, düğün fotoğraflarınızı çektirirken ‘Okutan Kareler’ ekibiyle anlaşmanız yeterli.

Nasıl oluyor bu iş, hemen anlatayım…

Savaş Çıkrık, Ceren Akdağ ve Cahan Azer isimli üç arkadaş Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte başlatmış bu projeyi.

Evlenmeye karar veren çiftlerin fotoğraflarını, TOG’a 1.500 TL’lik bağış karşılığında çekiyorlar; bu da bir çocuğun bir yıllık burs miktarına denk geliyor.

Yani en mutlu gününüzde, bir çocuğu da mutlu ediyorsunuz!

Bu sene o kadar çok evlenme kararı alan çift var ki, ne güzel olurdu böyle hayırlı bir işe daha imza atmaları...

Üstelik kaybedilen hiçbir şey yok; her evlenen zaten düğün fotoğrafı çektiriyor. İlgilenen varsa ‘Okutan Kareler’ ekibine internetten ulaşmak yeterli.

Şirin Bir LAF

Evde tartıştıktan sonra ceketini alıp giden hep erkek olur. Çünkü kadın hangi ceketini alacağına karar veremez!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder