Dünya Oscar yüzüne kavuştu

Oscar yüzüne kavuştu

Paylaş
Oscar yüzüne kavuştu

5 yıl önce silahla kendisini vuran Oscar isimli bir İspanyol, gerçekleştirilen yüz nakli sonrası ilk kez kameralar karşısına geçti

Beş yıl önce kaza sonucu silahla kendini yüzünden vuran 31 yaşındaki Oscar isimli İspanyol'a, mart ayı sonunda Barcelona’daki Vall d’Hebron Hastanesi'nde tam yüz nakli yapılmıştı.

Oscar, Vall d’Hebron Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında hem zorlu ameliyatı gerçekleştiren doktorlara hem de donorünün ailesine teşekkür etti.

Doktorlar, basın toplantısında güçlükle konuşabilen Oscar'ın fiziksel terapilerinin süreceğini ve yaşadığı kaza öncesi çitfçilik yapan İspanyol'un durumunun 1 yıl ila 1.5 yıl arasında daha iyi seviyeye geleceğini söyledi.

YÜZDE YÜZ DEVRİM

DÜNYANIN İLK TAM YÜZ NAKLİ

Fransa'daki Creteil Henri-Mondor Hastanesi, geçtiğimiz haftalarda, 26-27 Haziran’da kendi hastanelerinde yapılan bir yüz nakli ameliyatının dünyanın ilk tam yüz nakli olduğunu iddia etmişti.

Ancak uzmanlar, dünyanın ilk tam yüz nakli olarak geçtiğimiz mart ayının sonlarında Oscar isimli İspanyol'a yapılan ameliyatı kabul ediyor.

İspanya'da daha önce de Sevilla kentindeki Virgen del Rocio Hastanesi'nde kendisine tam yüz nakli yapılan Rafael isimli hasta, taburcu olmadan önce medya karşısına çıkmıştı.

Geçtiğimiz mayıs ayında taburcu olan Rafael'in deri ve sinirlerde doku bozukluklarına yol açan "neurofibromatosis" adlı hastalığa yakalandığı belirtilmişti.

Haberin Devamı