Siyaset Osman Baydemir'e inceleme
Paylaş
Osman Baydemir'e inceleme

İçişleri Bakanlığı, bir paneldeki konuşması nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında inceleme başlattı

İçişleri Bakanlığı, Tunceli’de 31 Temmuz 2010 tarihinde düzenlenen, "Kürt sorunuyla muhataplık konusu ve demokratik özerklik" panelindeki sözleri nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir hakkında inceleme yapmak üzere iki mülkiye başmüfettişini görevlendirdi.

Osman Baydemir yaptığı konuşmada, "Buna hiçbir itiraz yok Türk Bayrağı Türkiye’de dalgalanmaya devam edecektir. Buna da hiçbir itirazımız yok ama bununla birlikte her bölgede bölgesel parlemento olacaktır. Bu bölgesel parlamentolardan bir tanesi de Kürdistan Bölgesel Parlamentosu olacaktır.

Türk bayrağının yanında Türkiye bayrağının yanında benim dedelerimin, hepinizin dedelerinin de katkısı ile ödemiş olduğu bedelle elde edilen ve şu an asılan bayrağın yanında elbette ki Kürt halkının da yerel renkleri, bayrağı da gökyüzünde olacktır. Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur" sözleriyle büyük tepki çekmişti.

Haberin Devamı