Siyaset Osman Can eleştirisine Ergenekon'lu savunma!
Paylaş
Osman Can eleştirisine Ergenekon'lu savunma!

Anayasa Mahkemesi üyelerinin “Ya özür dile ya istifa et” çağrısı yaptığı Osman Can, TBMM Adalet Komisyonu'nda dün tartışma konusu oldu

‘Tepki göstermediniz’

Haberin Devamı

Anayasa değişikliği paketinin iptalini görüşmeye başlayan Anayasa Mahkemesi’ne ‘İç’ten darbe gelmişti. Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, “Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin olası bir iptal kararını dikkate almasın” demişti.

Anayasa Mahkemesi üyelerinin “Ya özür dile ya istifa et” çağrısı yaptığı Osman Can, TBMM Adalet Komisyonu’nda dün tartışma konusu oldu. Komisyonun CHP ve MHP’li üyeleri, toplantıya katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i “Osman Can’ın bu sözlerine niye tepki göstermediniz?” diye eleştirdi.

‘Elinizi çekin’

CHP’li Halil Ünlütepe, Bakan Ergin’e “Anayasa Mahkemesi kararları herkesi bağlar, diye açıklama yapmalıydınız” dedi. CHP’li Ali Rıza Öztürk de, Sadullah Ergin’e “Yargıdan elinizi çekin kardeşim” diye seslendi.

Haberin Devamı

MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın da, “Cumhurbaşkanı da, başbakan da Osman Can’a tepki göstermedi. Yarın birileri ‘Mahkeme kararlarını tanımıyorum’ derse ülkede kaos doğar. Adalet Bakanlığımızı net tavır almaya davet ediyorum” diye konuştu.

Şaşırtan yanıt

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, CHP’lilerin eleştirilerine örtülü bir şekilde Ergenekon vurgusu yaparak yanıt verdi.

CHP’nin Ergenekon sanıklarına destek veren açıklamalarını hatırlatan Bakan Ergin şunları söyledi: Kimden gelirse gelsin sürmekte olan bir davayı etkileyebilecek mahiyetteki beyanlardan kaçınmalıyız. Elbette mahkemelerin vermiş olduğu kararlar eleştirilebilir. Ama yargılama süreci devam ediyor ise hepimiz buna itina etmeliyiz. Gizli tanıklarla görüşerek, beyanlarla bu davaları etkileyecek tavırlardan hepimizin kaçınması gerekiyor. Bu konuyu böyle aşarız diye düşünüyorum.