Magazin Osman Sınav'dan yeni dizi

Osman Sınav'dan yeni dizi

Paylaş
Osman Sınav'dan yeni dizi

Yönetmen ve yapımcı Osman Sınav, Bulgar yazar Lüdmila Filipova'nın Türkçeye "Aramızdaki Duvar" olarak çevrilen romanını televizyon dizisi haline getirecek

Osman Sınav, Bulgaristan Ulusal Televizyonu’na (BNT), Bulgar yazar Lüdmila Filipova'nın ’Aramızdaki Duvar’ kitabına dayalı 39 bölümlük dizi hazırlıadıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye ile Bulgaristan’ın komşu ülke olduğunu vurgulayan Sınav, "Ortak tarihimiz var, reflekslerimiz bile ortaktır" diye konuştu. Cannes Film Festivali’nde tanıtılan, Türk aktörlerin de rol aldığı "Mission London-Londra Görevi" filminden etkilendiğini ve Bulgar romanına dayalı film yapma kararı aldığını belirten Sınav, "Umarım, Bulgar okuyucularının ilgi ile okuduğu romanındaki hikayeyi filmde de uygun bir şekilde anlatırız. Başarılı olursak sevincini hep birlikte paylaşırız. Benim için bu olay yeni bir keşif olacak" ifadelerini kullandı.

Programa katılan yazar Lüdmila Filipova da orijinal adı "Yanılsamaların Anatomisi" olan romanını yazarken böylesi bir başarı beklemediğini anlattı. Birçok kişinin kendi yaşayışlarını romanda bulduğunu, bu durumun da başarıyı getirdiğini dile getiren Filipova, "Şimdiki fikrimiz de bu romanı çok bölümlü bir tarihi diziye dönüştürmektir" dedi.

Haberin Devamı

Bulgaristan’da 1989 yılına dek eski komünist rejimin Türk ve Müslümanlara yönelik uyguladığı asimilasyon kampanyasını ve Türkiye’ye zorunlu göç olaylarını ele alan dizinin 13 bölümlük ilk kısmı konusunda çalışmalara başlandı, çekimlerin önemli bir bölümü Bulgaristan’da yapılacak.