Gündem Osman'ın çeyiz isyanı!

Osman'ın çeyiz isyanı!

Paylaş
Osman'ın çeyiz isyanı!

Sevdiği kızın ailesinin istediği çeyizi hazırlayamayacağı için kendini yakmaya kalktı

Yurtta büyüyen 24 yaşındaki Osman Göral, istediği kızla evlenebilmek için ailesinin çeyiz istediğini ve bunu alacak parası olmadığını belirterek valilik binası önünde intihara kalkıştı. Elinde çakmakla üzerine benzin döken genç güçlükle ikna edildi.

Haberin Devamı

Bugün saat 10.30'da Antalya Valiliği önüne gelen Osman Göral, elindeki bidonda bulunan benzini üzerine döküp çakmakla kendini yakacağını söyledi. Valilik önündeki polis ekibinin ikna etmeye çalıştığı Göral, herkesin gözü önünde bidondaki benzini üzerine döktü. Elindeki çakmağı ateşleyeceğini söyleyen Osman Göral, "Ben para pul istemiyorum. Yurt çocuğuyum. Kız evinin birkaç isteği var onları karşılayın. Kalacak evim var ama eşyam yok. Yuva kurmak istiyorum. Evleneceğim, yurt çocuğu olduğum halde bana kız veriyorlar ama elde avuçta hiç bir şey yok" diye bağırdı.

VALİ SAHİP ÇIKTI!

Polis ekiplerinin ikna çalışmaları üzerine direnen, "Vali beyi istiyorum" diyen genç adam için konudan haberdar edilen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen olay yerine geldi. Kısa süre Göral'la konuşan Müdür Özen, ikna ederek eylemden vazgeçirdi. Gence sarılan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, "Sen bana neden gelmedin evladım" dedi. Özen, polislerin gözaltına alma girişimlerine, "Osman Bana emanet" diyerek karşı çıktı. Daha sonra olay yerine gelen 112 ekipleri ve itfaiye normale dönerken, Osman Güral Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

Göral'ın kız evinin istediği çeyiz listesinde buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın beyaz eşyalar olduğunu ve alacak gücü olmadığını söylediği belirtildi. Gencin poliste, hırsızlık suçundan 12 ayrı kaydının olduğu belirtildi.

DHA