Gündem Osmaniye'de deprem sonrası yaşanan tuhaf doğa olayının gizemi çözüldü!

Osmaniye'de deprem sonrası yaşanan tuhaf doğa olayının gizemi çözüldü!

Paylaş
Osmaniye'de deprem sonrası yaşanan tuhaf doğa olayının gizemi çözüldü!

'Bölgede sık sık depremler oluyor, Savrun Çayı'ndaki çamurlar kaynamaya başladı' iddialarının altından kaplumbağalar çıktı!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde şehrin ortasından geçen Savrun Çayı'nda, kaplumbağaların suya dalıp oluşturduğu çamur dalgasını 'Bölgedeki depremlerden sonra çaydaki çamur kaynamaya başladı' şeklindeki dedikodu, bölge halkında paniğe neden olmuştu.

Haberin Devamı

Savrungözü Yaylası'ndan doğup Kadirli ilçesinin tam ortasından geçerek Ceyhan Nehri'ne dökülen Savrun Çayı'nda, Cemalpaşa Mahallesi üzerinde kurulu köprünün altında yaşayan kaplumbağalar paniğe neden oldu.

Son iki gündür Kadirli çevresinde ki bazı il ve ilçelerde büyüklükleri 2.1 ile 2.5 arasında değişen depremler meydana gelmesi "Bölgede sık sık depremler oluyor, Savrun Çayı'ndaki çamurlar kaynadı" dedikodusu bir anda ilçede yayıldı. Cemalpaşa yaya köprüsünün altında, yukarıdan bakılınca akan suyun içinden sanki çamur kaynıyor gibi görünen olayı "depremin habercisi" olarak yorumlayan halkta panik oluşsa da kısa bir süre sonra su içerisinde ki çamurun suya dalıp çıkan kaplumbağalar tarafından yapıldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Onlarca kaplumbağanın yaşadığı bölgede sürekli gezinti yaptığını söyleyen bir vatandaş " Bu tür çamuru kaplumbağalar çıkarır. Ben çoğu zaman görüyorum. Köprünün üst tarafında dikkat ederseniz yok. Alt tarafında yaşıyor kaplumbağalar. Su derin olunca çamur çıkmaz. Bu çamurun sebebi kaplumbağalar" şeklinde konuştu.

UZMANLAR 'RİSKLİ BİR DURUM YOK' DEMİŞTİ

Dün basına yansıyan haberler üzerine bir açıklama yapan Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Melih Baki ise riskli bir durum olmadığını söylemişti.

Baki, "Bölgede peş peşe 2.3, 2.2, 2.3. ve bu sabah 2.1 büyüklüğünde yüzeye yakın depremler oldu. Sismik aktivite bölgede yoğun bir şekilde yaşanıyor. Bakıldığı zaman risk görünmüyor. Ancak, bu hareketliliği ve Savrun Çayı’ndaki son durumu izlemeye aldık" demişti.