Gündem Osmaniye'de raylara konan bomba patladı

Osmaniye'de raylara konan bomba patladı

Paylaş
Osmaniye'de raylara konan bomba patladı

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi Taşoluk mevkiinde tren yoluna konulan bomba patladı. Patlamada raylar koptu

Patlama bugün saat 16.30 sularında meydana geldi. Bahçe istikametine gitmekte olan yük treni Taşoluk mevkiinden geçişi sırasında tren yoluna konulan bomba uzaktan kumanda yardımıyla patlatıldı. Patlamada ölen yada yaralananın olmadığı bildirilirken, raylarda meydana gelen hasar nedeniyle tren seferleri durduruldu.

Haberin Devamı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bombanın tren geçtikten sonra patladığını, olayda ölen ve yaralanan olmadığını söyledi. Patlama sonucu rayların kırıldığını belirten Cerrah, "Olayın ardından Malatya ile Adana arasında tren seferleri durduruldu. Demiryolu ekipleri rayların tamiratına başladı ve kısa sürede trafiğe yeniden açılacak.

Jandarma ekipleri, bombanın türü ve nasıl konulduğu konusuna ilişkin çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Yetkililer, bombanın terör örgütü PKK tarafından konulduğu olasılığı üzerinde durulduğu, bölgede terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldığını belirtti. Patlama nedeniyle, Adana ile Elazığ arasında çalışan Fırat Ekspresi'nin Osmaniye tren garında bekletildiği de öğrenildi.

Haberin Devamı

İbrahim EBÜL / OSMANİYE / DHA