Cumartesi Postası Osmanlı usulü burger!

Osmanlı usulü burger!

Paylaş
Osmanlı usulü burger!

Her semtte 'hamburger restoranı' furyası esiyor. Bu restoranlardan biri olan Mano Burger'in kısa sürede duyulmasının nedeni 'Osmanlı usulü hamburger' yapması

Haber: Merve Özaytekin

Haberin Devamı

mozyatekin@posta.com.tr

Mano’nun sahipleri olan Ahmet ve Şeyda Kayaoğlu iki kardeş. Ahmet Kayaoğlu lise yıllarında basket antrenörünün ısrarıyla Amerika’ya gitmiş. 10 yıl Amerika’da yaşayan Ahmet Bey aynı zamanda eski milli basketbolcu. Türkiye’ye dönünce ailesiyle birlikte ticarete atılmaya karar veren Ahmet Bey, hikayelerini şöyle anlatıyor: “Türkiye’ye dönünce babam, kardeşim ve ben birlikte çalışmaya karar verdik. İş yerlerine masa üstü hediyelik eşya satmaya başladık. Dolapdere’de ahşap ve deri üzerine atölye açtık. Modellerini çizdiğim pasaport, ahşap kutular yaptık. Çok iyi tuttu. Fakat işin içine Uzakdoğu piyasası girince işler geriledi. Durumumuz kötüye gidince Beyoğlu-Lebon Pastanesi üzerindeki ofisimizi restorana çevirdik ve Mano Bistro’yu açtık.”

Haberin Devamı

Aslında turizmci olan Şeyda Hanım devam ediyor hikayeye: “2005’te Mano Bistro’yu dünya mutfağından örnekler sunan bir yere dönüştürdük. Zamanla işimizde daha da ileriye gitmeye karar verdik. Ağabeyimin Amerika’da yediği lezzetli burgerleri yapalım dedik. Hamburger apayrı bir iş olduğu için Mano Bistro’dan başka bir yer açmak istedik. Özel hamburgerlerimiz için Tünel’deki bu yerimizi açtık.”

Lezzetini soslarına borçlu

İki kardeş bizim ağız tadımızı düşünerek Amerikan hamburgerini ‘Türkleştirmeye’ karar vermiş. Böylece beğendiyi ve Antakya hellimini yüzde 100 dana etinden yaptıkları hamburgerin içine katmışlar. Adını da ‘Ottoman’ yani Osmanlı koymuşlar! Çok beğenilen Ottoman Burger’e yabancılar bile büyük ilgi gösteriyormuş. Et yemeyenleri düşünerek menüye bir de vejetaryen burger eklemişler. Menüdeki adı ‘Miss Burger’ olarak geçen bu vejetaryen burger, üç çeşit peynir ve sebzeden yapılıyor. Menüdeki iki burger de adını Ahmet Bey’in Amerika’da yaşadığı şehirler olan Oxnard ve Ventura’dan almış. Oxnard’ın içindeki Fransız emmental peyniri, Ventura’nın içindeki isli peynir de bu burger çeşitlerini kısa sürede vazgeçilmez yapmış. Tavuk sevenler için tavuk, balık sevenler için de balık burger’i çıkaran Mano’da dilerseniz hamburgerinize ekstra malzemeler de ekleyebiliyorsunuz. Roastbeef, dana ve domuz bacon bu malzemelerin sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Kağıt üstünde servis

Mimar Gökhan Gökmen bu yeri Amerikan tarzı dekore etmiş. Hamburgerler gözünüzün önünde pişiriliyor. Tahta masalarda yenilen burgerler, kağıt üstünde servis ediliyor. Yani tabak, çatal, bıçak Mano’da yok. Çabucak yemeğinizi yiyip kalkıyorsunuz. Mano Burger’de menü duvarda yazıyor. Siz çeşitlerin arasından seçiminizi yapıyorsunuz. Dilerseniz 100, 200 ya da 300 gramlık eti olan burgeri seçebiliyorsunuz. Burgerleri tek olarak söyleyebildiğiniz gibi, menü olarak da servis edilebiliyor. Menüde patates, istediğiniz boy hamburger ve bir de içecek bulunuyor. Emin olun Mano’nun menüsü çok doyurucu! Mano’da iki çeşit patates kızartması yapılıyor. Biri klasik olan patates kızartması. Diğeriyse ‘tango’ isimli baharatlı olanı... Tangoyu denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca kızarmış dondurması da çok meşhur Mano’nun. Çilek veya çikolata sosuyla hazırlanan dondurmayı da denemeden ayrılmayın Mano Burger’den. Adres: Şahkulu Mah. Galipdere Cad. No. 5 Tünel (0212) 292 75 40

Haberin Devamı