Gündem ÖSO ve ABD destekli SDG çatışıyor

ÖSO ve ABD destekli SDG çatışıyor

Paylaş
ÖSO ve ABD destekli SDG çatışıyor

Menbiç’in batısı ve güneybatısındaki köylerde Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ABD’nin destek verdiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında çatışma çıktığı iddia edildi

Suriye'nin kuzeyinde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında çatışma çıktığı öne sürüldü.

Reuters'ın haberine göre, ÖSO, Menbiç'in batısını elinde bulunduran SDG'ye saldırı düzenledi. Öte yandan DEAŞ da Menbiç güneyindeki SDG mevzilerine yönelik saldırı başlattı.

RUS AJANSLARI DA DUYURDU


Rus ajansları da Menbiç’in batısı ve güneybatısındaki köylerde Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile ABD’nin destek verdiği ve omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında çatışma çıktığı haberlerini geçti. Haberde Türkiye'nin top atışlarıyla ÖSO'ya destek verdiği iddia edildi.

ÖSO'ya bağlı unsurların YPG'den ele geçirilen köylere girerek çektirdiği fotoğraflar sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. DEAŞ'ın kısa süre önce boşalttığı Menbiç batısındaki bu köylere, bir diğer terör örgütü olan YPG'nin yerleştiği belirtiliyordu.

Türkiye geçtiğimiz günlerde El Bab operasyonunun başarıyla tamamlandığını açıklamıştı.

TÜRKİYE DESTEKLİ GRUPLAR MI, YPG Mİ?


DEAŞ'ın elindeki en büyük Suriye kenti olan Rakka'ya Türkiye destekli unsurların mı, yoksa YPG'nin mi yöneleceği konusunda ABD Yönetimi ile temaslar sürüyor. Türkiye, Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılmasının yanı sıra, ABD'nin verdiği söz doğrultusunda YPG'nin de Menbiç'i tekrar yerel Arap güçlere devredip Fırat'ın doğusuna çekilmesini bekliyor. Bu sözün gerçekleşmemesi halinde Fırat Kalkanı güçlerinin Menbiç'e yöneleceği açıklanmıştı.

REJİM GÜÇLERİ DE DOĞUYA İLERLİYOR


Bu arada Suriye rejim güçleri de, El Bab bölgesinde ÖSO ile daha önce anlaşmaya varılan sınıra ulaşıp batıya doğru ilerlemeye başladı. Bu nedenle Fırat Kalkanı güçlerinin, DEAŞ'ın elindeki topraklarla bağlantısının geçtiğimiz günlerde kesildiği bildiriliyor.

ÖSO'nun DEAŞ'ın elindeki topraklara girmesi için ya rejimin veya YPG'nin kontrolündeki bölgeden geçmesi gerekiyor.