Gündem OSTİM'de korkunç itiraf

OSTİM'de korkunç itiraf

Paylaş
OSTİM'de korkunç itiraf

OSTİM'de 20 kişinin öldüğü patlamayla ilgili, oksijen tüplerini satan firmanın bir çalışanından müthiş itiraflar geldi

OSTİM ve İvedik Sanayi Siteleri’nde 3 Şubat’ta 8 saat arayla meydana gelen ve 20 kişinin öldüğü patlamaların yaşandığı işyerinde oksijen tüpü diye doğalgaz satıldığı öne sürüldü.

OSTİM’de 9 kişinin öldüğü patlamanın yaşandığı işyerinin sahiplerinden Ayhan Özkan, ilgili gaz firmasında çalışan bir tanığın ifadeleriyle yeni delillerin bulunduğunu söyledi.

"VİCDANIMA YENİK DÜŞTÜM"

Özkan, bu tanığın kendilerine başvurarak, “Ben vicdanıma yenik düştüm, dayanamıyorum. Bunları söyleyeceğim“ dediğini, tanığı savcılığa götürdüklerini belirtti.

Özkan şunları söyledi: “Tanığın ifadesiyle, bu işletmede kaçak olarak oksijen tüpü görüntüsünde doğalgaz satışı yapıldığı ortaya çıktı. Patlama günü, patlamanın olduğu iki firmaya da bu tüplerden verildi. Bu rastlantı sonucu bir tüp patlaması değil. Çok ciddi bir organize suç yapılmış burada.”

DOĞALGAZ KOKUSU TESPİT EDİLDİ

Özkan, savcılığın olaya el koyduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bu işte kullanılan ve sökülmüş tüpler Ersoy Gaz’ın deposunda ele geçirildi.

96 tane tüp sökülmüş, tek tüp haline getirilmiş, üzerleri farklı boyayla boyanmış, fakat altında yine de mavi renk oksijen rengi görülüyor. İçinde de doğalgaz kokusunu bilirkişi heyeti tespit etti.”

FİRMANIN LİSANSI YOKMUŞ

Gaz firmasıyla yirmi yılı aşkın bir süredir çalıştıklarını belirten Özkan, İfadeye göre, firmanın lisansı olmadığı için bu işi “oksijen tüpü satıyor” görüntüsü altında geçen yılın Kasım-Aralık aylarından itibaren yaptığını söyledi.

Satın aldıkları tüpün faturasını gösteren Özkan şunları söyledi: “İki yüz liralık bir tüp, dokuz cenaze var. Bizim firmamızda böyle. Diğer firmada da 11 cenaze var.

Lütfen bu vicdanı sağlam arkadaş gibi... Orada çalışmak zorunda kalan birçok arkadaşının da bu işi bildiğini söylüyor. Bunlar da vicdan sahibiyse, onların da çolukları, çocukları var. Lütfen onlar da her şeyi anlatsınlar.”