Gündem ÖSYM Başkanı Ömer Demir istifa etti, şöhret oldu

ÖSYM Başkanı Ömer Demir istifa etti, şöhret oldu

Paylaş
ÖSYM Başkanı Ömer Demir istifa etti, şöhret oldu

ÖSYM, milyonlarca gencin kader sınavı LYS’de puanları hatalı hesaplayınca skandala imza atmıştı. ‘Üniversiteyi kazandım’ sevinci yaşayan yüzlerce genç bu haberle yıkılmıştı. ÖSYM Başkanı Prof. Ömer Demir “Kurumun itibarını korumalıyım” diye istifa etti. Demir’in istifası sadece Türkiye’de değil dünya çapında gündem oldu

1499 ADAY ŞOK YAŞAMIŞTI


LYS yerleştirme sonuçlarını 8 Ağustos’ta açıklayan ÖSYM, 12 Ağustos’ta “Puanlar yanlış hesaplandı” diye açıklama yapmıştı. Bu tür bir skandal ÖSYM’nin 35 yıllık tarihinde ilk kez yaşanmıştı.

ÖSYM, meslek lisesi mezunlarının ek puanlarını hesaplamalara katmamıştı. Daha önce kazandığı açıklanan 1499 aday, tekrar hesap yapılınca açıkta kalmış, kazanamadığı açıklanan 1628 aday da üniversiteye girmişti. 1100 adayın kazandığı üniversiteler de değişmişti.

MİLYONLARCA TWEET ATILDI


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir basın toplantısında şunları söyledi: “Yöneticiler, mesai arkadaşlarının başarısı ile övündüğü gibi hatalarının sorumluluğunu da üstlenmeli. Çünkü yönetici, kurumunun itibarını korumalıdır. ÖSYM’nin tartışılmasının önüne geçmek için istifamı sunuyorum.” Demir’in istifası büyük ilgi gördü. İlgili milyonlarca tweet atılınca, Ömer Demir dünya çapında TT (Trending Topic) oldu.

"HELAL OLSUN"


Prof. Dr. Ömer Demir’in istifası üzerine atılan tweetlerin bazıları şöyle:

● “Can yakmanın sonu budur”

● “Helal olsun”

● “Türkiye’de istifa mı edildi? Şaşkınım.”

● “Ömer Demir’in heykeli dikilmeli”

● “Türkiye Norveç mi oluyor?”

● “Ömer Demir yoksa Japon mu?”


ÖSYM Başkanı Ömer Demir istifa etti