Gündem ÖSYM Başkanı'ndan sınav müjdesi

ÖSYM Başkanı'ndan sınav müjdesi

Paylaş
ÖSYM Başkanı'ndan sınav müjdesi

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, sınavın yüzde 99.99 oranında ertelenmeyeceğini söyledi

Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ünal Yarımağan, Beykent Üniversitesi'nde gazetecilerle bir araya gelerek basın mensuplarının katsayıya yönelik sorularını yanıtladı.

2009 -2010 yılında ÖSYS başvuran öğrencilerin sayılarını karşılaştırmalı olarak slayt gösterisi eşliğinde basın mensuplarına açıklayan Yarımağan, 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavının yüzde 99,9 ihtimalle ertelenmeyeceğini söyledi.

"MESLEK LİSELERİNDE ARTIŞ VAR"

2009 -2010 yılını karşılaştıran Yarımağan, "Liselerdeki 38 bin kişilik bir artışa oranla Meslek lisesi grubunda toplam 96 binlik bir artış var. Bu da başvuru sayısında meslek liselerinin sayısı artış olduğunu gösteriyor.

Endüstri meslek liselerinde 34 bin Ticaret meslek Liselerinde 14 bin, Kız meslek Liseleri'nde 24 bin, İmam Hatip Liseleri'nde 11 bin toplamda meslek liselerinde 96 binlik bir artış var" dedi.

"KATSAYI BİLMECESİNİ YÖK ÇÖZER"

Gündeme ilişkin konuşan Yarımağan, dün Danıştay'ın verdiği kararı şöyle değerlendirdi: "Danıştay'ın vermiş olduğu itirazla ilgili, red kararı ile ilgili benim söyleyeceğim bir şey yok.

Karar Yüksek Öğrenim tarafından alınmıştır. Danıştay alınan kararların 3 maddesi ile ilgili durdurma kararı vermiştir. Yüksek Seçim Kurulu bu karara itiraz etmiştir, Danıştay durdurma kararı vermiştir.

Bu maddeler alan içi ve alan dışı katsayıların değerleri, ek puan sayısının değeri ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin kendi alanlarındaki girdikleri programların puan türleri ile ilgili. Bu belirsizliğin Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından önümüzdeki günlerde alınacak yeni kararla ortadan kalkacağını düşünüyorum"

"ADAYLAR AÇIKLAMALARDAN ETKİLENMESİN"

Meslek liselilerin kat sayı problemi ile ilgili bir soru üzerine, Yarımağan, "Bu 1,5 milyon insanı hiç etkilemez demek doğru olmaz. Adayları uyarıyorum. Bunlardan etkilenmeyin. 11 Nisan'da öğrenci sınava girecek.

Öğrenciye sınavda kat sayı sormayacağız. Türkçe, tarih, matematik, fen bilimleri soracağız. Bu konulara odaklansın. Sınava odaklansın. Okuluna gitsin... kat sayının 0.15 ve ya 0. 18 olması öğrenciyi etkilememeli. Olayı da lütfen sadece meslek liselilere indirgemeyin. Olay bir alan içi alan dışı farklılığıdır.

Alan içi sadece meslek liseliler için yoktur... alan içi hem liseliler hem de meslek liseliler için vardır. Olayı meslek liselilerine indirgemeninizi öneriririm" diye konuştu.

Hakime TORUN-Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL (DHA)

2