Eğitim - Kariyer ÖSYM hatasına soruşturma başlatıldı

ÖSYM hatasına soruşturma başlatıldı

Paylaş
ÖSYM hatasına soruşturma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatla ilgili çok büyük eleştiri almadıklarını belirtti

Yılmaz, “100 bin veya detaylı düşünürsek 1 milyona yakın değişiklik olmasına rağmen hemen hemen herkesin üzerinde eleştiri yaptığı bir-iki konuyu geçmedi” dedi.

Darwin, müfredatta

Bakan Yılmaz, dün yaptığı açıklamada müfredatın çerçevesini öğretmenlerle belirleyeceklerini söyledi. Geçen hafta da İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Yılmaz, müfredatla ilgili yapılan eleştirilere evrime karşı olmadıkları, okullarda Darwin’in de öğretileceği yönünde yanıt vermişti. Bakan Yılmaz, müfredata giren cihatla ilgili de öğretmenlere çerçeve koyduklarını söylemişti. Aynı toplantıda Bakan Yılmaz, ÖSYM’nin yerleştirme hatasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ayrıca ÖSYM’nin bu sene uygulamaya koyduğu ve çok tartışılan ‘09.45 kuralı’yla ilgili kuruma öneride bulunduklarını da belirten Bakan İsmet Yılmaz “Öğrencilerin sınava geç kalması toplum vicdanını yaraladı. ‘Adaylara 10 dediyseniz, sınavı 10.15’te başlatın’ dedik” diye konuştu.

‘Kayıt parası vermeyin’ uyarısı

İlk ve ortaöğretimde istenen kayıt parasının kanuna aykırı olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Öğrenci velileri hiçbir şekilde bağış yapmaya zorlanamaz. Buradan bütün yöneticilere, okul müdürlerine talimatımdır.”

Haberin Devamı