Gündem ÖSYM için balon patlattılar

ÖSYM için balon patlattılar

Paylaş
ÖSYM için balon patlattılar

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifreli soru iddialarına bir tepki de Mersin'den geldi. Yaklaşık 200 genç, protesto yürüyüşü düzenledi, üzerinde 'ÖSYM' yazılı balonları patlattı

YGS'de yaşanan şifreli soru iddiasını protesto etmek isteyen Emekçi Hareket Partisi Liseli Hareketi üyesi yaklaşık 200 kişi, Çankaya Mahallesi Soğuksu Caddesi’nde bulunan Eğitim- Sen binası önünde bir araya geldi.

Haberin Devamı

’Şifrelerle çözülen sınavınız değil eğitim sisteminizdir’ pankartını taşıyan grubun önünde 5 genç de A, B, C, D, E şıklarının ve altında şifre yazılı dövizleri taşıyarak ’Şifreniz çözüldü sıra sistemde’, ’Eğitim haktır şifrelenemez’, ’Öğrenciler eylemde ÖSYM nerede’ ve ’Gün gelecek devran dönecek şifreciler hesap verecek’ sloganları atarak İstiklal Caddesi, 111 Sokak’tan geçerek Atatürk Caddesi’ne kadar yürüdü. Burada açıklama yapan gençler daha sonra eylemsiz olarak dağıldı.

’BALON PATLATTILAR’

2’nci protesto eylemini de Öğrenci Gençlik Sendikası Genç-Sen üyesi gençler gerçekleştirdi. Yaklaşık 300 kişilik grup Çankaya Mahallesi Soğuksu Caddesi’nde bulunan Eğitim-Sen binası önünde bir araya geldi.

Haberin Devamı

’YGS’yi yak, KPSS’yi yak. Bir şifre yeter hazırım bak’ pankartının yanı sıra üzerinde çeşitli sloganların bulunduğu balonları taşıyan Genç-Sen üyeleri, ’Nimet bize şifre versene’, ’Sınavlara inat yaşasın hayat’ ve ’Genç-sen haykır şifreye hayır’ sloganları atarak İstiklal Caddesi, 111 Sokaktan geçerek Atatürk Caddesi’ne kadar yürüdü.

Burada Veli Kılıç’ın grup adına açıklama yapmasının ardından gençler çeşitli sloganların bulunduğu ve ÖSYM yazan balonları patlattıktan sonra olaysız dağıldı.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)