Gündem ÖSYM: KPSS tercih sisteminde sorun yok

ÖSYM: KPSS tercih sisteminde sorun yok

Paylaş
ÖSYM: KPSS tercih sisteminde sorun yok

KPSS'ye internet üzerinden tercih yapmaya çalışan birçok aday, teknik sorun nedeniyle sisteme giremediklerini savundu. Açıklama yapan ÖSYM ise söz konusu iddiaları yalanladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-2012/2) sonuçlarına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirilmek için 1 milyon 406 bin 182 aday tercihte bulundu.

Haberin Devamı

Ancak adaylar, tercih işlemleri sırasında sisteme giremediklerini savundu. Saatlerce bilgisayar başında beklediklerini ifade eden bazı adaylar, sistemi bir türlü açamadıklarını öne sürdü.

Mağdur olduklarını belirten adaylar, dün sona eren tercih süresinin uzatılmasını istedi.

ÖSYM: SİSTEMDE SORUN YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM ise adayların iddialarını yalanladı.

Açıklamada, ''sistemin çalışmadığına, bu nedenle adayların tercihlerini yapamadıklarına'' ilişkin yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Tercihlerin son günü olan 28 Kasım'da 418 bin 902 aday, 27 Kasım'da ise sadece 150 bin 394 adayın tercih işlemi yaptığının kaydedildiği açıklamaya şöyle devam edildi:

''Sistemde bir sorun oluşmamıştır. 10 gün süren tercih işleminde ilk 9 günde ortalama 100 bin aday tercihini yaparken, toplam tercih yapan adayların yaklaşık yüzde 30'u, son günde tercihlerinin sisteme girişini yapmıştır.

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin iş takvimine bağlı yoğunluğu göz önünde bulundurularak en kısa sürede adayların ve ilgili kurumların bilgisine sunulacaktır.''