Eğitim - Kariyer ÖSYM'nin YGS hatasını YÖK düzeltti

ÖSYM'nin YGS hatasını YÖK düzeltti

Paylaş
ÖSYM'nin YGS hatasını YÖK düzeltti

17 Nisan'da ÖSYM önemli bir açıklama yaptı. Buna göre yüksekokullar kapatılıyor, yüksekokullarda bulunan bölümler fakültelere kaydırılıyordu. Bu durum YGS puanıyla 4 yıllık bölüm tercihinde bulunacak olan öğrencileri doğrudan etkiliyordu. Günün sonunda YÖK olaya el koydu ve puan türü değişen bölümler hakkında detaylı bir açıklama yaptı

17 Nisan 2017 LYS başvuruları için son gündü. Öğrenciler başvuruların son gününde hiç beklemedikleri bir haberle karşılaştı. ÖSYM resmi internet sitesinden yapmış olduğu açıklamada, yüksekokulların kapatıldığını ve bu okullarda bulunan bölümlerin fakültelere kaydırıldığını, bunun neticesinde öğrencilerin LYS başvuruları yapmaları gerektiğini belirtti.


ÖSYM'nin flaş YGS kararı öğrencileri mağdur edebilir!


ÖSYM’nin ilk açıklamasında bulunan "Yükseköğretim kurumlarında bulunan yüksekokulların kapatılarak bünyesinde yer alan programların fakültere aktarılması nedeniyle, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda merkezi yerleştirmede YGS puanı ile öğrenci alacağı duyurulan programlara (Örneğin: Antrenörlük Eğitimi, Perfüzyon programları gibi. ), LYS puanı ile öğrenci alınmasına karar verilmiştir" ifadesi oldukça önemli. Çünkü yüksekokullar bünyesinde bulunan 80 civarı program var. Bu durum binlerce öğrenciyi etkiliyordu. Açıklamanın en önemli kısmı ise bütün yüksekokulların kapatıldığı ifadesiydi.

ÖSYM'nin yapmış olduğu ilk açıklama:




Saatler sonra ÖSYM, resmi internet adresinden paylaşmış olduğu mevcut duyuruyu güncelledi. Fakat bu durum duyuruda belirtilmedi. Mevcut duyuruya sadece bir ifade eklendi.

ÖSYM'nin yapmış olduğu ikinci açıklama:




ÖSYM ilk duyurusunda belirtmiş olduğu "yükseköğretim kurumlarında bulunan yüksekokulların kapatılarak bünyesinde yer alan programların fakültelere aktarılması…" cümlesinin başına "bazı" ifadesini ekledi fakat mevcut duyuruda değişiklik yapıldığı sadece metni dikkatli okuyan kişiler tarafından fark edildi. Çoğunluk duyuruyu ilk haliyle bildi. Duyuruda yapılan değişiklik kafadaki soru işaretlerini gidermedi, hatta öğrencilerin kafası daha çok karıştı. Çünkü yüksekokullarda 80’den fazla program bulunuyordu ve ÖSYM puan türü değişen programların listesini paylaşmamıştı.

Sosyal medyadan binlerce öğrenci ve öğretmen ÖSYM’yi konuya ilişkin eleştirdi ve puan türü değişen programların listesini paylaşması gerektiğini belirtti. Binlerce öğrenci puan türü değişen bölümlere göre LYS başvurularını yapacaktı ve olayların yaşandığı gün LYS başvuruları için son gündü. Akşam saatlerinde YÖK önemli bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

İşte YÖK’ün puan türü değişen bölümler hakkında açıklaması:



Buna göre puan değişikliği sadece iki bölümde gerçekleşti. Bu bölümler Perfüzyon ve Antrenörlük Eğitimi. Alınan karar YGS puanı ile öğrenci alan diğer bölümleri kapsamıyordu. YÖK’ün açıklaması öğrenciler tarafından mutlulukla karşılandı.


Haberin Devamı