Eğitim - Kariyer ÖSYM yöneticileri hakkında suç duyurusu!

ÖSYM yöneticileri hakkında suç duyurusu!

Paylaş
ÖSYM yöneticileri hakkında suç duyurusu!

Ankara Barosu, Danıştay 8. Dairesi'nin, üniversite sınavında sorulan soruların sadece yüzde 20'sinin yayınlamasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararını uygulamayan Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ali Demir ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, ÖSYM’nin 2014’de Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) sorulan soruların sadece yüzde 20’sini yayınlama kararı aldığı, baronun bu kararın iptali istemiyle Danıştay’a dava açtığı, Danıştay 8. Dairesi’nin, ÖSYM kararının yürütmesini durdurduğu hatırlatıldı.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin, karara rağmen 15 Mart 2015 Pazar günü yapılan YGS’de sorulan soruların da sadece yüzde 20’si açıkladığı anımsatılan açıklamada, Demir ve kararda sorumluluğu bulunan ÖSYM yöneticilerinin, Anayasa’nın 125’inci ve 138’inci maddeleriyle İdari Yargı Usul Kanunu’nun 27’nci ve 28’inci maddelerini ihlal ettikleri ileri sürüldü. Açıklamada, Demir ve ÖSYM yöneticileri hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun görevi kötüye kullanma suçunu düzenleyen 257’nci maddesi uyarınca 3 yıla kadar hapis cezalandırılmalarının talep edildiği kaydedildi.

AA