Gündem ÖSYM'de sorular değişmiyor

ÖSYM'de sorular değişmiyor

Paylaş
ÖSYM'de sorular değişmiyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu yıl içerik olarak sınav sorularında bir farklılık bulunmadığını söyledi

Prof. Dr. Yarımağan, Okan Üniversitesinin Akfırat Yerleşkesinde düzenlenen "YGS-LYS-2010 Üniversite Giriş Sistemi" konulu programa katılarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başvuruların 18 Ocak'ta başlayacağını ifade eden Yarımağan, kılavuzların daha önce sınav merkezi yöneticiliklerine ulaştırılacağını dile getirdi.

KATSAYIDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA SINAVI ETKİLER Mİ?

Prof. Dr. Yarımağan, "Katsayı farklılıkları konusunda olası bir yürütmeyi durdurma kararı alınmasının ÖSYM’yi nasıl etkileyeceği"nin sorulması üzerine de, "Ben bu tür bir gelişmeyi düşünmek bile istemiyorum. 18 Ocak'ta başvuru başlayacak. Böyle bir gelişme olursa bu birçok şeyi geriye götürür. Yapılan başvuruların geçersiz olmasına yol açar." dedi.

Yarımağan, "Üniversite sınavı, sadece 1,5 milyon öğrencinin sorunu değil, daha geniş kitlelerin sorunu. Bu yıl özde içerik olarak bir farklılık yok. Öğrenci geçen yıl hangi derslerden hangi tür soruları cevaplıyorsa bu yıl da aynı derslerden aynı şekilde soruları cevaplandıracak" şeklinde konuştu.

SINAV SAATİ ARTIK 10.00’DA

Prof. Dr. Yarımağan, "Sınav süresi ve bu sürenin öğrencilere yetip yetmeyeceği" konusunda yöneltilen soru üzerine de, "Uygulama şöyle olacak. Sınav saat 10.00’da başlayacak.

Bu saatte birinci soru kitabı dağıtılacak. Sonra salon başkanı saatine bakacak. Üç dakika geçmişse bitiş saati 10.48 olacak. Sonra tekrar saate bakılarak 45 dakika süre verilecek. Salonlar arasında belki farklılık olabilir, ama 45 dakika net. Aradakiler hariç" diye konuştu.

SINAV VE TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

Yarımağan, sınav tarihleri hakkında yöneltilen soruya da, prova amaçlı kılavuzdan bakarak, 18 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında başvuruların yapılacağını, YGS’nin 11 Nisan'da, LYS başvurularının ise 5-14 Mayıs tarihleri arasında, LYS’nin ise 19-27 Haziran tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Kılavuzda tercih dönemi tarihlerinin ilan edilmediğini vurgulayan Yarımağan, geçen yılki gibi Temmuz sonu Ağustos ayı başı yapılacağını anlattı. Yarımağan, kayıt tarihlerinin ise 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında olacağını kaydetti.

2