Gündem ÖSYM'den KPSS açıklaması

ÖSYM'den KPSS açıklaması

Paylaş
ÖSYM'den KPSS açıklaması

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan: Mutsuz insanların feryadı

Devlet memurluğu için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüzbinlerce adayın puanının yanlış hesaplandığı ve kopya olaylarının yaşandığı iddiaları YÖK’ü harekete geçirdi.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, dün iddiaları değerlendirmek üzere YÖK’te biraraya geldi. Özcan’a sınavda kesinlikle hiçbir hata olmadığını bilgisini veren Yarımağan, iddialara ilişkin Hürriyet’e de şunları söyledi:

'HİÇ KİMSENİN SOMUT BİR İDDİASI YOK'

“KPSS’de bir olay yok. Adaylar bir kaşık suda fırtına koparıyor. Hiçkimsenin hiçbir somut iddiası yok. Ortada en net dolaşan iddia, eğitim bilimleri testinde 500 kişinin, soruların tümünü yaptığı yönünde. KPSS Eğitim Bilimleri testinin tamamını 500 değil, birkaç yüz kişi doğru yanıtladı. Bütün soruları yanıtlayan adayların tabii ki olması lazım. Eğer olmuyorsa zaten o sorular iyi hazırlanmamış sorulardır.” Yarımağan, “Bir kişinin geçen yıl az puan alırken bu yıl bütün sorulara doğru yanıt verdiği ortaya çıktı. Bu nasıl oluyor?” sorusuna, “Aday bazında ben bir şey söyleyemem. Nereden biliyorlar, belki çalıştı. Kanıt olmadan böyle sonuca bakarak bir söylemek mümkün mü?” dedi.

Haberin Devamı

'AFAKİ KONUŞMALAR'

“Bazı adaylar boş bıraktıkları soruların sistemde yanlış olarak sayıldığını iddia ediyor. Bu olabilir mi?” sorusu üzerine de Yarımağan, şöyle konuştu: “Böyle afaki, havadan konuşmasın kimse. Numarasıyla, adıyla dilekçesini yazsın, itirazının tam nedenini söylesin biz de inceleyelim. Gazetelerde okuduğum, mutsuz insanların feryadı. Herkes bu yıl ÖSYM’yi suçlama yolunu seçti. Bütün bu olayların kökeninde, sınava giren ancak 100 kişiden 3’ünün devlet memuru olması yatıyor. Elbette 97 kişi mutsuz olacak.”