Gündem ÖSYM'den şifre açıklaması

ÖSYM'den şifre açıklaması

Paylaş
ÖSYM'den şifre açıklaması

Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularında şifreleme sistemi olduğu iddialarına ÖSYM'den açıklama geldi

ÖSYM’den yapılan açıklamada, "Basında ’YGS’de Gizli Şifre’ başlığı ile yer alan kitapçık, ÖSYM’nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlanmış, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığıdır.

SKANDAL İDDİA: YGS SORULARININ ŞİFRESİ KIRILDI

Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir" denildi.

BASIN DAHA HASSAS DAVRANMALI


Açıklamada, 27 Mart 2011 günü yapılan (2011-YGS) Yükseköğretime Geçiş Sınavında da ’adaya özgü soru kitapçığı’ basıldığı ve aday sayısı kadar soru kitapçığı dağıtıldığı vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:

"Sınav sonrasında, soru kitapçıkları ve cevap kağıtları güvenli biçimde toplanmış ve Merkezimizde cevap kağıtların görüntülenmesi ve okunması işlemleri sürdürülmektedir.

Önümüzdeki günlerde her bir adaya, kendisine verilen soru kitapçığı ve kendi cevap kağıdının görüntüsüne internet üzerinden erişim imkanı verileceğinden, tüm adaylarda bu ya da buna benzer bir soru kitapçığının kullanılmadığı görülecektir.

Daha önceki duyurularda da belirtildiği gibi, kamuoyunu derinden etkileyecek bu ve benzeri konularda basınımızın daha hassas davranması beklenir. Bu gibi durumlarda kamuoyu ÖSYM’nin internet sitesinden duyurduğu bilgilere itibar etmelidir."

SİYASETÇİLERDEN SERT TEPKİ: TAM BİR REZALETLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Haberin Devamı